Pixajoy

Wednesday, January 30, 2013

Home » Mainan Pertama Baby

Mainan Pertama Baby



Pada usia anak dibawah setahun, mainan untuk mereka seharusnya membuatkan baby belajar tentang dunianya melalui pelbagai pengalaman seronok. Warna-warna cerah dan berwarna warni akan menarik perasaan ingin tahu baby. Selain itu, mainan berupa muzik juga bagus untuk merangsang deria. 

Aku dah berkenan nak belikan baby Lamaze Musical Inchworm. Ulat ni takde la mahal around RM 24 hingga RM 29 include posting. Kena pandai cari penjual sebab harga mungkin berbeza walaupun bendanya sama. Kalau ada sale, so far yang paling murah aku pernah jumpa RM 23. Sebab bulan nie dah over budget (beli barang baby dan semalam pau en suami belikan jubah dua pasang.hiks) aku tangguhkan dulu untuk beli mainan. Ada satu lagi teether yang aku berkenan juga. Benda ni pun takde la satu keperluan, even baby dah deliver pun boleh beli.


Selain soft toy yang ada muzik macam ni, ada banyak lagi mainan yang sesuai untuk baby. Antaranya ialah teething ring dan rattle, mainan gantung, activity center macam gym dan palymat, mainan blok dan soft book. Belilah ikut kemampuan masing-masing. Yang penting kena bijak memilih.

Selamat bermain bersama si kecil korang. Ini semua poyo!haha..



15 comments:

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

As salam Murni,

Wahhh, dah siap2 nak beli mainan baby lagi! Dah 28 weeks ye Murni! Kejap nye rasanya masa berlalu rasa mcm baru semalam dgr Murni preggy... Kita ni jugak rasa mcm lambat sgt masa berjalan... tak sabar nak rasa bb putar2 & buat senaman dlm pewut ni...hehehe... Semoga selamat semuanya ya! Kami belum membeli apa2 pun lagi utk bb baru ni, window shopping je... barang di peru ni mahai! huhuhuhu... kumpul duit dulu...hikhikhik...

JungRara said... Best Blogger Tips

chomel nya si ulat tu..nak jugak..heeee

Munnafendy said... Best Blogger Tips

ulat muzik ni pun dh masuk dlm list! haha

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

dah beli akak kutu? excited tu...

comel je...

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

comel je mainan ulat ni kan kutu...

betul tu, lain2 seller, lain2 regenye ;)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Cute gak ulat tu muni. Hehe... Fiza tertarik dgn gambar ulat tu dulu muni before baca entri muni sampai habis. Ekeke...

Fiza pun setuju dgn muni. Warna cerah dan berwarna-warni sememangnya akan menarik minat baby untuk pegang dan explore.

Bila baca entri muni, fiza pulak tak sabar nak tunggu baby muni kuar :)

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

haha..ini semua poyo..

beli..beli..haha..

Masya said... Best Blogger Tips

amboi kemain awal lg dah beli mainan baby saboo jerlah.. tp btl jgk beli masa offer oklah.. mmg kene pandai cr jualan online harga berbeza...

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Betul-betul tak sabar ni Pn Kutu. Tunggulah dulu baby keluar. Tapi memang cantik dan nampak soft sangat ulat kain itu.. cantik pun juga:)

diana said... Best Blogger Tips

mak saya tak bagi beli mainan untuk bayi yang jenis kain ni..berhabuk.tambah2 bayi suka masuk kan apa je dalam mulut..saya lebih suka beli yang getah atau plastik..senang nak basuh dan tak memerangkap habuk..

Nastyna said... Best Blogger Tips

Menan2 baby ni mmg comel2.. selalu mak bapak la yg lebih excited hihihi.

Nora Karim said... Best Blogger Tips

betul... dari kecik kita kena rangsang fokus anak2 dengan mainan yang comel2...

izan mama mia said... Best Blogger Tips

mainan mmg penting...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

betoi tu... sy pun utk alisha dulu, belikan lamaze gak... sk dgn brg dia.. hihii

dFPaddict said... Best Blogger Tips

Salam blogwalking..
Berjalan-jalan dan tersinggah ke blog ini hehe. Jom ke blog saya, boleh tengok banyak mainan Fisher Price yang menarik