Pixajoy

Saturday, January 26, 2013

Home » Beli Barang Baby Part 1

Beli Barang Baby Part 1



Semalam petang kami balik Alor Setar. Rancangannya memang nak beli barang baby serba sedikit. Mula-mula kami singgah dekat kedai baby yang baru bukak, apa nama kedai ntah aku pun tak ingat. Dekat situ tak berapa banyak pilihan, jadi aku ajak en suami ke Pasifik. Sampainya dah Asar, beli selipar dekat Bata, makan MCD dah buang banyak masa dah. 

Lepas makan baru kelam kabut beli barang baby. Dalam keadaan nak cepat balik sebab en suami nak tengok bola dekat stadium, aku pakai rembat je mana sempat. Rasa macam tak berapa puas hati sebab membeli dalam keadaan terburu-buru. Takpe la bulan depan boleh hunting lagi. Kalau nak beli semuanya sekaligus parah jugak. Bonus 3 bulan pun tak cukup. Barang sekarang ni semuanya bapak mahal.


Sabun basuh baju, sabun botol, baby wipes dan napkin aku ambik Pureen. Toiletaries semuanya Johnsons Baby. Tuala mandi, kain buaian, sarung tangan kaki baby Fiffy dan baju semua Baby Kiko. Sebab kelam kabut tak perasan dua helai baju sama pattern, sama warna lagi, satu tangan pendek satu lagi singlet. Belasah jer la.hiks.. 


* Lebih senang beli online sebab suami isteri kerja tak menentu. Cuti pulak tak sama. Sibuknya mengalahkan menteri.



22 comments:

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Wah dah start membeli.... akak rasa kita ni samakan semua kena beli baru macam anak sulung balik,.... akak dulu pun macam tu juga semua kena beli baru

transformed housewife said... Best Blogger Tips

mmg brg2 baby skrg aduh garu kepala 2, 3 kali bila tgk harga. beli yg mana perlu dulu, nanti ada yg org lain bg hadiah, byk jugakla baju2 baby.

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

selamat membeli barang baby akak kutu...

shopping online kena jaga-jaga kualiti ye...

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

betul..x suka jugak beli brg dlm keadaan kelam kabut..nak belek apa yg ptot dan apa yg x patot pon x smpat..

beli brg online susah sikit..x bleh nk belek sepuas-puasnya..=P

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Dah shopping brg baby.. kalau rushing mcm tu lah. Ada je tak kena. Skrg musim sales. Bolehlah jimat sikit ;)

lynndamya said... Best Blogger Tips

salam, first time singgah blog akak ni :) hehe wah beli barang baby, yup2 beli online pon mudah jugak kan, hihi.. :D

Che Rosliza Che Mat said... Best Blogger Tips

dah beli sikit2 ya...

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Hahahah... adik sya kata, sarung tangan yg saya kasi kt dia ada 45 pasang. Yg elok la. Yg nmpk buruk x kira. Hihi... itu namanya teruja ;)

Nastyna said... Best Blogger Tips

Happy hunting, best kan shopping barang baby hhihi.

NzA said... Best Blogger Tips

wah mesti seronokkn...xsabar nk menyambut org baru.....

GreenJade said... Best Blogger Tips

seronok beli brg baby ni...mata seronok tangan merembat ikut suka hati..sy pun sama ade gak sama kaler sama pesen sbb kelam kabut grab ikut sempat..

kat bangi ni Manjaku dh jadi tempat feveret beli barang2 baby..murah sikit.


Kasih Salina said... Best Blogger Tips

bestnya shopping barang baby, mesti akak teruja ni nak sambut orang baru..

azura said... Best Blogger Tips

takpe pk beli sikit2 lama lama cukup

♥MAMASYAZA♥ said... Best Blogger Tips

bestnya bersopping utk sambut org baru

Pendekar Berkuda said... Best Blogger Tips

barang baby sekarang makin lama makin mahal kot...dulu pakai pampers kain je...dah pakai basuh..dah pakai basuh...haa..duit pun jimat...sehat pun sehat...

wihuu...

Jenguk juga Tutorial Cara Buat Auto Resize Untuk Image Pada Entry atau Widgets

hanafi abdullah said... Best Blogger Tips

rezeki untuk orang baru

izan mama mia said... Best Blogger Tips

seronoknya dapat shoping barang baby...

Fieda Rafli said... Best Blogger Tips

seronoknyer..kita dh lama pencen..kiki

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sy ni, alhamdulillah jarak alisha n aqilah xjauh.. so, xdalah byk sgt brg nak kene beli

Ummi Hanie Fadzil said... Best Blogger Tips

ye.. setuju...

situasi begini agak menyokong online shopping ;)

takpelah, belasah je apa ada dulu.. bju bby bukan pakai lama ;)

Masya said... Best Blogger Tips

beli sikit² tak terasa sangatkan... amir dulu banyak brg anakku.. sampai ke la.. serasi dgn syampu anakku.. x blh pakai syampu lain.. kang rambut kasar.. mcm kelimumur...

Mrs Lurve said... Best Blogger Tips

sy pun byk jgk beli online, tp baju beli dkt atas kedaila..baru rambang mata nak pilih, smpai xsedar pilih punya pilih beli corak yg sama..aduii