Pixajoy

Thursday, January 31, 2013

Home » Bacala Anakku Aiman : Tamat Buku 2

Bacala Anakku Aiman : Tamat Buku 2




Alhamdulillah Aiman dah tamat Bacalah Anakku Buku 2. Kalau buku 1 ambil masa lebih kurang seminggu, buku dua lebih singkat Aiman habiskan. Betul kata mama Adam, permulaan je agak susah, once Aiman dah dapat, lancar je dia sebut.

Dalam sesi pertama buku 2, aku beberapa kali meninggikan suara juga. Kesian Aiman!haha nasib baik dia dah biasa di didik dengan cara tentera. Pada aku didikan cara tegas diperlukan juga ikut keadaan. Aku terangkan dekat Aiman ibu marah bersebab, Aiman bukan tak tahu tapi dia nak cepat pastu merapu meraban sebut. Ibu takkan marah kalau Aiman tak tahu, boleh tanya janji tengok dan sebut satu-satu dulu, biar lambat asal betul.

Sesi kedua Aiman dah boleh terima teguran dan makin improved. Bila dah lancar Aiman makin seronok, dah tak sabar nak start buku 3. Siap peluk cium ibu dan ucap "terima kasih ibu sebab ajarkan Aiman". Tahniah Aiman Mukhlis. Semoga Aiman terus diterangkan hatinya untuk senang menerima pelajaran.





12 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Bila ibu gigih dan ada kesungguhan inilah ganjaran diberi. Mana mungkin dah berusaha tak boleh berjaya.

Tahniah Aiman Mukhlis. Kalau ibu marah itu tanda ibu sayang nak betulkan mana yg salah.

Ibu jgnlah garang sangat:)

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Best nya bila anak dah pandai membaca.. kena sabar mengajar mereka..tak sabar juga nak ajar hero sy yg sorang tu:)

Ena's Palace said... Best Blogger Tips

garangnye ibu nih!..hehehe
kkdg mmg kena tegas dengan anak2 jugak..ketegasan ini la dapat membentuk masa depan anak2...

intan morsalin said... Best Blogger Tips

brape umur aiman ni dear?

Munnafendy said... Best Blogger Tips

mlm td mengajar anak buah suami mengaji....adehhh kalo xde thp kesabaran tinggi bleh jd naga sy...dh drjah dua dh, tp huruf dgn tnda baris pun blum tau bunyi camana lg...hurmm alahai....

Nastyna said... Best Blogger Tips

Yay bravo again. and tahniah PK sebab berjaya. hihihi kena ada tahap kesabaran yg tinggi kan.

izan mama mia said... Best Blogger Tips

tahniah..wah abang yg cerdik ni

intan morsalin said... Best Blogger Tips

abang aiman ni sebaya ngan yaya lah...sya pon nak pi cari buku bacalah anakku tu jugak la

Mama Adam said... Best Blogger Tips

tengok, dah tukar grear!
buku satu tu, lambat sebab budak baru mula nk kenal2 buku tu. lepas buku 2, buku 3-4 boleh tgk2 mcm tu je. hahah..

tapi, adam x masuk lagi buku 5. pause kejap.

rajin aiman. semangat.

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

Ameen..

betul..lmbat xpaa..asalkan dapat apa yg di belajar tuh..tahniah aiman..cepat naik buku 3 plak..

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ololooo sweetnya aiman nih!!

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

ololooo sweetnya aiman nih!!