Pixajoy

Thursday, May 12, 2016

Home » Menu Raya In Advance

Menu Raya In Advance



Puasa pun belum tapi dah keluar menu raya. Takut tak sempat ja kan..buat awal-awal, nanti raya memang kompem kena melopong tengok orang makan. Harapnya dapat la aku menahan godaan.

Ni pun dok rasa je samperit susu nikmat masuk mulut..Nak menyemperit tu je tak tau ada kekuatan ke dak. Yang penting tak mau yang beli. Yang aku idamkan cuma samperit sendiri bikin, kegilaan apakah ini.hahaha..

Nak buat ketupat tak reti, so nasi himpit pun jadi la kan. Lagipun aku bukan hantu ketupat sangat, melainkan ketupat daun pisang aruah mak. Mana nak cari la kan. Masa hidup tak mau menuntut. Nak minta mak mertua buatkan macam tak patut. Jenis mintak-mintak ni memang bukan aku.huhu..

Buat rendang ayam pertama kali rasa sedap gila tak tipu. Alhamdulillah dah tua-tua ni baru nak pandai merendang.haha..

Kuah lodeh ni pun sedap gila. Tetiba kan rasa macam nikmat sangat makan kena dengan selera tekak. Alhamdulillah nikmat apakah yang mau aku dustakan.hehe..







16 comments:

babYpose said... Best Blogger Tips

Rajinnya PK, fikir in advance ni bagus, bijak PI ni, dah merasa awal lagi haha...betul PK, kalau sudi nak buku tu nanti komen alamat dan no telefon sebab hantar dengan poslaju. Saya tak publish,Tkasih :)

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Ini yg dikatakan tindakan bijak (baby kat dalam tu mesti bijak macam ibunya juga - amin..). Sebelum tengok org dok sedap makan di apgi raya, baik makan dulu sebelum confinement kan. Puas hati pun juga sebab buat sendiri:)

lia ummiirfan said... Best Blogger Tips

sedapnyer.. anak saya Irfan memang suka sangat nasi himpit dengan kuah ketupat. ๐Ÿ˜†

eima said... Best Blogger Tips

MKN PUAS2 ...AKU DULU BERANAK ESOK NK RAYA ..AMIK KAU MELOPONG TGK ORG MKN JUADAH RY HAHAHA

Ibu Dilah said... Best Blogger Tips

wahhh...sedap nye makan lontong ngan rendang.. betul2 menu raya ni.. merasa la baby dalam perut tu.. ni kira mengidam ke puan kutu? hehehe..

fiza linolie said... Best Blogger Tips

betul tu... nanti dlm pantang mana boleh mkn. Hehe... Takpe muni yg penting puas makan before pantang :)

Acik Erna said... Best Blogger Tips

rajin pk buat dn makan dulu sebelum tengok je ye..tapi tetap tak sama makan masa raya dengan sebelum kan pk..he he maaf saja kacau pk

Sue Bee said... Best Blogger Tips

Nasi impit dengan rendang memang gandingan mantop dan kesukaan SB ..lapooo la

Norhayati Mohd Isa said... Best Blogger Tips

Ko ni PK...
Buat akak telan air liur dupoluh kali tau..
Dah lah puasa ni hahahhaha..

Nak juga menu raya in advance tu..
Mana nak cari ni..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Amboi, dah siap raya! Nasib baiklah terfikir nak makan hidangan raya sebelum puasakan. Tapi bab kata bukan spesies meminta-minta tu, auw, terasa I you! Kalau kita teringin, minta aje kat kakak!

Eh, kelmarin kakak kita buatkan dalca tetel tau! Sedap wallaweyh. Orang beri semangkuk, kita minta lagi semangkuk tau tanpa rasa segan silu sekelumit pun! Hahaha!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said... Best Blogger Tips

alahai sedapnya rendang ngan kuah lodeh tu .... nyumsss

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

terliurlah kaknoor tengok rendang tu
kalau ada depam mata kan ke best kan PK

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

pk lontong my peberet. saje tau pk ni..
sma lah saya klau balik umah mil mmg tk gamak nak meminta utk buatkan itu ini. balik umah mak sndiri je lebey lebey.
saya pon blm khatam lagi blajaq balut ketupat palas. asyik balut jd ketupat tina jek.

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Ai dah siap2 makan menu raya ni nampaknya..moga mudah bersalin nanti ye.. dh tak lama tu ye.. fasa yg perut besar mcm tu rasa kalau boleh nak bersalin arini juga ye.. kenangan indah tu tunggu ms bersalin, semua benda yg terasa nk makan mesti cari.

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

alamak aii PK.
sedap nyer. less than 20 hari nak ke ramadhan.
hadui. best nyer.
tak sabar nak raya.

aida tak reti merendang :)
time raya beli ajer ha ha ha...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

bau-bau hari raya dh menjelma..hehe