Pixajoy

Friday, May 27, 2016

Home » Checkup Afia 3 Tahun

Checkup Afia 3 Tahun



Dah lebih 2 minggu ni bertangguh nak pergi timbang dan check perkembangan Afia. Ikutkan dah malas nak pergi, tapi semalam nurse datang lawatan rumah ibu mengandung minta aku pergi takkan nak degil pulak.huhu..

Malam tadi last aku kerja malam. Pastu dua minggu kerja siang terus cuti bersalin. Afia lena dari balik kerja tadi nak pergi RSAT pun jenuh kejut. Malam suka tidur lambat mengantuk sangat la gayanya.

Berat Afia 14.3kg, tinggi 95.5cm, BMI 15.6. Kira masa checkup 2 tahun setengah dia lagi bambam, berat masa tu 15.6kg. Sekarang dah slim sikit. Lepas ambil ubat cacing dan vitamin, pergi bilik belakang check perkembangan. Nurse bagi shapes board puzzle minta Afia buat. Sekelip mata je dia siapkan pastu nurse dah simpan dia boleh minta nak buat lagi. Sambung buat kat rumah la Afia oi.hehe..


Sebelum balik wajib la paw ibu belikan air susu. Nanti petang kami nak balik Nibong Tebal. Dah lama tak balik kampung sana. Aiman dan Afia dah tak sabar tu nak lepak kat kampung. Cuti sekolah pun dah mula. Selamat bercuti buat semua!







8 comments:

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Bagus noh ....dengaq ckp nurse hihi....dulu mak lepas beranak balik kg, sikit tak htr kad kat bidan kg...takut! Hihi ...rasa tak mo dah nak jumpa jumpa nurse ni

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

anak saya lepas 2 tahun tak pergi checkup dah

Norhayati Mohd Isa said... Best Blogger Tips

Cuti sekolah elok lah lepaking kat kampung kan PK..
Dah nak bersalin ye PK..
Semoga dipermudahkan urusan bersalin tu..
Selamat bercuti juga..

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

semoga ALLAH permudahan urusan PK naaaa
INSYA ALLAH semua nya akan selamat tu

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

maksudnya tak lama dah la nak bersalin.. semoga dipermudahkan ye. aamiin. mcm mna kes uri tu pk ?

selamat bercuti buat aiman. seronok la dua beradik ni dpt blk kg, kan !!
take care semua

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Selamat bercuti Puan Kutu...semoga happy la mak pak dpt jumpa cucu2 depa :)

Ada masa join GA kak atie yer...
http://azatiesayang.blogspot.my/2016/05/giveawayperencah-ikan-bakar-by.html

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Oh, ada check up lagi ya si Pia ni! Kita tak ingatlah anak kita bila last check up. Maklumlah kisah lama ~_^

Kita pun baru terfikir nak balik kampunglah, PK. Itu pun sebab Ngah sibuk pasak kat telinga ajak balik kampung. Sebelum puasa balik best juga, dapat JJCM lagi ^_^

babYpose said... Best Blogger Tips

Fadya lama tak check, nanti nak beli weight scale ek eee mama fadya tak tau adoi...alhamdulillah semua okkan Afia..comel dgn doll tu :)