Pixajoy

Wednesday, May 18, 2016

Home » D' Yasmin Thai Seafood Sungai Petani

D' Yasmin Thai Seafood Sungai Petani



Kisah Ahad tempohari Wan Maktok Aiman Afia datang rumah. Sehari semalam ibu gantung kuali tak masak. Pagi tu lepas Aiman ke sekolah kami ke market Tikam Batu. Sarapan nasi campur kat sana tempat pertama kali cuba kena ketuk harga punya mahal. Mee goreng tonggek RM 2.50 baq hang. Ini bukan KL.hehe. Tonggek tu maknanya mee goreng kosong habaq siap-siap.haha..

Balik market terus ke Kuala Ketil rumah bapa saudara en suami, abang kepada Pak mertua aku lebih tepat lagi. Kat sana pekena mee goreng mamak sedap, so memang kenyang, dinner baru kita keluar cari makan lagi.

Petangnya ambil Aiman dari Kafa terus kami ke Restoren D' Yasmin Seafood, Masakan Ala Thai & Steamboat. Lokasi tepi jalan area Sungai Jagung, tak jauh dan sehala jalan dengan Nurul Ikan Bakar.

Tema order semuanya nasi goreng, maybe lain kali boleh cuba nasi putih dan lauk. Makanan sedap dan harga berpatutan, so tak ralat rasanya nak repeat cuba menu lain. Tomyamnya pun tak rasa lagi. Sepatutnya order tomyam la kan dah restoren thai ni la dish wajib cuba. 

Ok jom tengok apa yang kami order.harhar

Kerabu mangga RM 4. Perfect sedap masam manis masin sesedap rasa. Portion pun banyak. Kami order 2 set.

D' Yasmin Nasi Goreng Special RM7 aku punya. Set special ni lauknya ayam masak kicap plus udang goreng tepung dua ekoq.

En suami sama menu nasi goreng special RM 7 cuma ayam masak kicap tukar dengan daging. Lembut elok dagingnya.

Nasi goreng pataya RM5 pilihan mak dan abah. Sehati sejiwa sama menu.hehe.. Mak request nasi kosong tanpa daging dan ayam takut tak kena selera. Eh MIL memang tak makan ayam. Takut daging liat la kot.

Aiman nasi goreng ayam RM 5. 

Afia makan dua tiga suap nasi goreng ibu pastu dia kira sedut milo ais saja. Orang tengah makan dia buat peel nak kencing la nak berak la. Tak cukup tidur macam-macam peel dia tunjuk. Jenis tak boleh bawak keluar jalan kata en suami.huhu.

Diriba maktok je menyampah manja la konon.haha

Selesai makan tetiba nampak pelangi dilangit. Dapat juga anaknda berdua tengok rainbow secara live. Rasanya ni pengalaman pertama buat Afia. Suka Afia posing macam-macam gaya dengan berlatar belakangkan pemandangan pelangi petang. Shawl anak dara dah terbang sekali dengan peel cantik beliau.hehe








Dah kenyang, puas posing jom balik!




22 comments:

LYAfrina said... Best Blogger Tips

sedapnya nmpk..bg lya hrga tu melamapu murah.. nasi goreng tu just rm5.. tp byk tu..klo kat sini smua nasi goreng hrga rm6 & keatas...

babYpose said... Best Blogger Tips

Adoi nampak hidangan semua jadi lapaq walau dah isi perut skit tadi ni hehe..comel Afia ni, cantik bertudung. Cuaca sekarang bole la nampak pelangi..pandai posing dua beradik tu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Ya lya memang murah..tu yg yerkejut..biasa nasi goreng harga RM6.50 gitulah standart

Ibu Dilah said... Best Blogger Tips

nampak sedap.. portion pun banyak.. berbaloi2 dgn harganya..

Hasliynda Lynn said... Best Blogger Tips

kerabu mangga tu mengancam

Raihanah Ahmad said... Best Blogger Tips

nampak sedap tu

Kamsiah Yusoff said... Best Blogger Tips

Walaaaaa..kerabu mangga tu sepinggan mau abis akak ratah...suka sgt..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Selalu jugak mak pak mertua mai rumah awak ye PK.... Sayang sangat kat menantu dia ni hihi...
Mak kalau ke kedai kurang suka order nasi goreng sebab jarang sangat jumpa nasi goreng sedap kecuali kat Johnny.... nasi goreng dia mmg sedap. Entah apa dia buh pun tak tau hihi....

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Yg mee kosongnya mahal tapi yg set dish di Yasmin's Seafood murahlah pulak ye.Kakak buat kerabu mangga tak letak tomato. Tengok dia letak terus terliur. Lain kali kakak nak ikut cara dia cantik dan mesti lebih sedap.

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

menu nampak sedap-sedap belaka..

MG schmidt said... Best Blogger Tips

nsi gireng tu mmg nmpak menyelerakan ! yummy!

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

adoiii adoii.. terliur ni kak.
Kerabu mangga tu peberet sangat. Nyum2.. hehehhe =D

Atie Yusof said... Best Blogger Tips

Murah2 lah harga makanan PK tu..rasanya kt LD pun lagi mahal..
excited anak dara tu tgk pelangi ye.. hihi

Sue Bee said... Best Blogger Tips

makan sedap-sedap semua ni PK.. terlio SB

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

tertelan ayaq lioq ceq tengok semua menu tu lahhhh
sedap belaka..

nurbijen said... Best Blogger Tips

Melantak la PK puas2 sebelum kena kurung lepas ni :)

lieyalatif said... Best Blogger Tips

tgk dari menu mmg nampak sedap2 ...portion pun besar tuh.... kerabu mangga tu buat lieya terliur sgt2...sedap tu masam2 manis..rangup2 mangga ngan taburan kacang...alamak siyesteliur...dah lama tak mkn kerabu mangga...ari tu mkn kat ciken rice shop...kureng sikit kerabu mangga situ....

husna zahidi said... Best Blogger Tips

hahaha apa tu afia.. mcm2 gaya posing..
gambar afia yg pakai tudung tu ada rupa kak muni lah.. hehehe..

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

indah nyer pelangi. jelas nampak!
mesti la aiman afia seronok kan :)
tempting tgk tgk semua menu nasi goreng tu, PK.
terutama ada udang goreng tepung tu ~ feveret!!!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

kerabu manngga tu.. dapnya..
pebret gak kalau p kedai thai.

afia.. ommeynya :)

cantik pelangi.. bukan senang kan nk tgk. rezeki lah tu

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Nasi goreng daging kicap en suami PK tu memang nampak marbeles. Rasa rugi pulak kalau tak cuba tapi jauhnya alahai! Kalau belakang rumah aje, mahu dah repeat dua, tiga kali kalau sedap!

Amboi, bukan main sweet lagi anak dara duduk sopan pakai tudung tutup aurat gitu.

Yalah, maybe angin petang kuat, itu yang tudung pun habis terbang! Afia, Afia alahai...

sal ya said... Best Blogger Tips

Mmg eksaited kalau nampak pelangi. Sbb jrg2 dia keluar kan?!