Pixajoy

Tuesday, May 10, 2016

Home » Buku Cerita Kanak - Kanak

Buku Cerita Kanak - Kanak



Bila dah lama - lama tak update makin lemau jadinya. Tak kemana pun..ada je ni mengharungi hari-hari sebagai ibu pregnant yang penuh cubaan. Pahala besaq apa ada hal.hehe..

Tahu je bookcafe.com tengah buat sales, menggila aku pilih buku, ikutkan hati semua buku yang ada sales aku nak beli..duit ja tak berapa banyak. Tumpuan sekarang memang untuk beli keperluan ibu dalam pantang lepas setel barang baby semua. Ni pun selit je order pejam mata terus bayar. Bukan selalu ada sales macam ni kan. Melabur untuk ilmu apa nak berkira. Ayat ni la aku bagi kat en suami.hehe..

Ibu grab 13 item sekaligus untuk Aiman Afia. Yang aku beli semua separuh harga, berbaloi dan mudah bagi aku yang tak berapa ada masa nak ke kedai pilih buku. Jom tengok buku apa yang ibu beli untuk anaknda berdua.


Yang ni untuk Afia. Cerita yang sangat ringkas, gambar menarik dan colorful sesuai la kan dengan umur Afia. Menariknya buku ni ada dua bahasa, melayu dan english. Perkataan dalam cerita ditulis dalam bahasa melayu, english dan arab tau. Bonus untuk anak beranak menambah vocabulary.

Buku 101 ni untuk Aiman. Ibu pun tumpang baca juga. Ada aktiviti menarik dan slot mewarna lagi kat belakang.

Lagi tambahan buku untuk Aiman. Buku yang bagus untuk menambah pengetahuan juga pembentukan ibadah, akidah dan moral anak.








15 comments:

Haslinda Lynn said... Best Blogger Tips

rajin nya baca buku

raihanah said... Best Blogger Tips

menariknya buku ni

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Fahamnyaaaa....ibu mengandung katakan.....
Alahai buku buku gini mintak maaf mak mmg kurang minat.... Anak anak pun 2 x 5 jugaklah gamaknya hihi....

Kak Pea tak palahhhh.....mak dia ulat buku

makchaq said... Best Blogger Tips

Untung tu... semua separuh harga..

eima said... Best Blogger Tips

menarik klu yg ade 3 bhs tu ...

aryan azra said... Best Blogger Tips

wah banyak tu, saya pun beli juga buku2 yang sama, seronok sangat memilih buku kan, cuma bila ingat bajet tak berapa banyak, terus perlahankan aktiviti add to cart..kikiki

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

Untung jugak beli dengan harga separuh ni.. dapat beli banyak sekali...

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

banyak je beli buku..teruja pulak tengok

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

Seronok la aiman n afia ada buku baru... hehe. Bagus dari kecik da di dedahkan dgn amalan ulat buku ni. Harga pun murah ye kak PK.. =) Dr kecik aina suka bau buku baru.. Haha mesti dok cium cium dlu baru baca =P

Myra Jay said... Best Blogger Tips

Bagusnyaaa buku2 macam ni, tambahan kita galakkan diorang, mudah2an minat membaca sampai ke besar :)

husna zahidi said... Best Blogger Tips

buku2 camni kdg lagi menarik utk org besar baca.. hehehe..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Ada juga tinjau-tinjau bookcafe ni tapi takdalah pulak membeli. Bulan lepas punya buku-buku cerita belum habis lagi dibaca dek si Bubbly Abang ni tau. Geram betul!

Dah kata kat dia, kalau akhir bulan ni tak juga habis baca semua buku cerita tu, nak tambah lagi 20. Fobia dia mendengarnya!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

bnyk tu. seronok lah aiman ibu beli buku..

ppsstt: bila pk bersalinnya ? bln posa erk ?

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

terbaik ni PK.
aida memang suka gini.
memang byk bahan bacaan anak2 gini.
hingga diorang x terbaca :)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

byknya koleksi buku