Pixajoy

Tuesday, May 03, 2016

Home » Afia Imanina Turns 3

Afia Imanina Turns 3



2 Mei Afia genap 3 tahun. 

Semalam kami pergi Fairy konon nak cari kek untuk birthday girl, tapi tak jumpa pulak kek yang berkenan. Roti pun tak banyak pilihan mungkin sebab kedai baru buka. Grab je la apa yang ada. Afia demand sebijik cupcake je terus puas hati. Pergi kaunter bayar untuk roti dan cupcake Afia terus menonong balik tanpa beli kek birthday girl.hahaha..

Pastu balik rumah kesian la pulak kan birthday girl takda kek. Ibu pun dah tak rajin nak baking bagai. Tetiba dapat idea nak buat kek aiskrim, yang mana ibu rasa kek paling sesuai sebab Afia suka sangat aiskrim. Kek ni pun tak susah nak buat..tekan..tekan..masuk peti ais siap. Modal tak sampai RM 20, buatnya tak sampai 20 minit apa.hehe..

Emergency kek harijadi Afia

Mulanya memang planning nak boh kit kat keliling kek, tapi kedai tu takda pulak coklat yang pack besar. Dah last minute plan, tawakal je la bawahnya tu letak swiss roll kek coklat siap beli. Aiskrim boh 3 layer pastu deco tabur M & M. Sebelum tekan-tekan tu dah letak plastik, so senang la nak keluarkan. Nasib jadi! Comot tu pejam mata je la dah namanya homemade.

Dalam tiga empat jam dah boleh keluarkan kek aiskrim birthday girl. Afia ni baru bangun tidur dengan muka tak mandi dah tak sabaq nak makan kek. Layan!






Semoga terus membesar sihat, jadi anak solehah penyejuk hati, cemerlang dunia akhirat. Allah selamatkan Afia Imanina!




24 comments:

lia ummiirfan said... Best Blogger Tips

wahh.. semangat Afia nak makan kek. ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Hepy Bezday Fia comey....moga makbul doa mama.
Eleh mama saja buat buat terlupa nak beli kek tu Fia sebenarnya. Sebab mama kan rajinnnnn...yelah..yelah....mak sorang jerlah yg femalas! Eh...tetiba sentap ni mcm tak relevan jer hihi

Raihanah Ahmad said... Best Blogger Tips

cantik kek tu wpun buat sendiri. air tangan ibu mesti best

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah... dah dua tahun dah kak Afia ye:)
Happy belated birthday sayang..

Ibu Dilah said... Best Blogger Tips

Happy Birthday Afia.. semoga Afia membesar dengan baik dan sihat. jadi anak yg solehah.. bestnya dapat kek aiskrim,.. hihi

Acik Erna said... Best Blogger Tips

happy birthday Afia comel
dapat makan kek mama buat ye

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Hepi besday afia...
bestnya dpt potong kek...
kek aiskerim...sedapnya

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

happy birthday dari maktok ya Fia
tomey nya dengan aksi mcam2

Attiey said... Best Blogger Tips

besaunya kek dia..happy belated birthday

babYpose said... Best Blogger Tips

Amin, comelnya Afia posing sebelum potong kek. Pandainya mama Afia buat sendiri kek aiskrim ala baskin robbin kan.. good idea.. dah 3 tahun, moga diberkati selalu.

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

Wah! comelnya dia...dah besar dah dia dah pandai bersifie....

Selamat hari jadi semoga membesar sehat dan cerdik ...semoga jadi anak yang baik akhlak dan solehah... aamiin...

lieyalatif said... Best Blogger Tips

kreatif!!!

yg penting afia hepi dpt potong kek heheheeh..selamat hari lahir afia comel...moga jadi anak yg bijak, solehah dan sihat2....

E'in said... Best Blogger Tips

happy belated birthday afia.. semoga menjadi anak yg solehah..

best laa akak pandai buat kek.. hihi

NzA said... Best Blogger Tips

hepi besday cik pia...moga membesar menjadi ank yg bijak dan cemerlang dunia akhirat....wah....airtangan ibu mestilah yg terbaik....

Afif Rayyan said... Best Blogger Tips

Selamat hari jadi afia.. comel kek afia

makchaq said... Best Blogger Tips

Makchaq mula mai rumah ibu ni Afia baru lahir.. baby lagi..
Dah 3 tahun dah... sat ja rasa...memang dok tengok depan mata la.. walaupun x pernah jumpa..
Happy Birthday Afia..semoga jadi anak cemerlang dunnia dan akhirat..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

UNTUNG pndai buat kek sendiri...
mesti afia happy sgt tu..dah la byk coklat m&m tu..hehe

happy belated birth afia..smoga mbesar dgn baik serta bjya khidupan duniakhirat..amin

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

happy belated birthday afia..baru tau birthday afia sama dengan cik aisyah saya..beza tahun je

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

Happy birthday fia syg! smga membesar dgn bijak, sihat dan solehah ye syg.
masalahnya bukan afia je teruja.. haha aina pun sama teruja nk makan kek ni kak!

raihanah said... Best Blogger Tips

happy bday baby

aryan azra said... Best Blogger Tips

mujur mamanya kreatif,dapat juga sebiji kek, sedap pula nampaknya tu

husna zahidi said... Best Blogger Tips

kek aiskrim tekan2? maksudnya kat bawah tu kek swiss roll pastu layer dgn aiskrim ke?? mcm best je.. heheeh..

happy belated birthday afia imanina! :D

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Happy belated birthday, Afia! Tahun depan boleh celebrate birthday tiga beradik pulak ya ^_^

Amboi, senangnya buat kek! Main tekan-tekan terus masuk petisejuk eh, PK. Ni nak tau, apa yang tak senang kalau bab masak/baking ni kat PK ek?

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

wah kek eskrem :)
terbaik la PK.
suka aida tgk afia happy gitu dgn kek eskrem nyer.