Pixajoy

Thursday, June 30, 2011

Home » Wold's Greatest Mom

Wold's Greatest Mom



Perasan tak header dah tukar? Tetiba rasa nak review header yang pernah aku guna sepanjang kira-kira setengah tahun berblog. Header melambangkan identiti. Korang setuju? Aku main belasah jer. Tapi sebab empat daripada header nie adalah ciptaan aku sendiri, sedikit sebanyak ada la kot jiwa aku di situ.


Kadang-kadang melalui header orang boleh tertarik dengan blog kita. Itu aku setuju. Aku suka tengok header yang comel dan canggih2 yang ada pada blog blogger-blogger. Setakat nie dah lima header aku guna. Ekceli aku nie memang tak reti sangat dan malas nak explore buat header yang canggih-canggih. Paling senang pakai photoscape.


Ini header pertama yang aku guna waktu mula-mula aktif berblog. Sangat simple. Aku suka tengok katak tu yang bermuka blur dan kerek semacam dengan perkataan ada aku kisah. Ada aku kesah melambangkan aku yang memang selalu tak ambik kisah bukan aku yang kerek ok...


Ini header kedua, aku pakai header nie sekejap jer sebab bee kata header yang first tu lagi menarik. Lukisan tu hasil tangan kay are. Ekceli aku memang cepat boring, aku nak tukar header tapi takde sesiapa nak dermakan aku header. So terhasillah header dengan lukisan puan kutu dan pen polkadot yang nerd.huhu..


Pucuk dicita ulam mendatang, aku masuk contest sebab nk header, tak sangka pulak menang. Header yang paling lama aku pakai. Satu-satunya header yang dibuat oleh pakar. Dapat hadiah banner plus watermark sekali. Suka tapi terpaksa tukar lepas berdomain. Dah tukar ke puankutu.com kenalah ada header baru kan.hoho..


Ini header ke empat yang bergaya klasik (perasan!) selepas menang contest AF. Dapat domain free, Simple jer header. Setiap detik bersama..menambat jiwa..membelai sukma..with si chubby Aiman..


My latest header. Comel tak? Ok sedar muka tuan blog memang tak comel. Maksud aku tema pink yang girly. Tiga pokok tu menggambarkan en suami, aku dan Aiman. World's of Greatest Mom tu sesuailah dengan dunia aku yang perasan greatest nie..keke..


Tak kisahlah header cantik ke tak, even ada yang takde header pun, kalau isi entrinya menarik mesti orang suka singgah kan?





18 comments:

K O R I E said... Best Blogger Tips

cantik header yg baru ni.. sma r kita. korie pun cpt bosan dgn header. rsa mcm nak tukar sllu jea.. tp rsanya yg skrang lam sikit kot..
owh. rupanya dapat domain sendiri..kiranya akak mmg xpayah bayar lansgung ke? waah!

♥♥syahadah♥♥ said... Best Blogger Tips

best klu boleh buat sendiri..skrg tgh tempah header baru memandangkan nak tepek pic baby jugak...

mel haslina amir said... Best Blogger Tips

best jgk tukar2 header ni,,header baru nmpak sweet,,ingat nk tukar header jgk,,tp malas pulak nk letak muka i kat header tuh,,tunggu la dulu

Lelord said... Best Blogger Tips

comei2

rara pinkmafia said... Best Blogger Tips

akk rara ni takde sape pon nk sedekahkan header =(

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

kita start kenal blog kutu ms header ke-3..semua header cantek..kita x reti buat header..yg blog kita ada org buatkan..dah boring tp x tahu nak buat header baru..

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

sume header puankutu menarik...

sy sebelum ni mmg pakai header...buat sndiri jek..tp skrg ni tgh xboleh psg header ntah la nape..dah siap nk psg dah tp ade problem lak...betul,header tu menentukn 1st impression org yg baru masuk blog kite..tp isi pun pnting gak .. ;)

Anah said... Best Blogger Tips

suka la header baru ni..ceria sgt, nmpak jiqwa muda remaja=)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@K O R I E
yup menang domain sbb masuk contest..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@♥♥syahadah♥♥
hehe buat sendiri la tak payah keluar modal.modal keringat jer!

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mel haslina amir
takyah letak muka pun bley la tukar header.keke..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@mel haslina amir
takyah letak muka pun bley la tukar header.keke..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Lelord
hehe tq

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@rara pinkmafia
heder rara tu dah comei dah..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
header ketiga ekk?tengah2 la tu.buat la sendiri.senang jer!hehe..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Ummi Hanie
betul..tp bg sy isi kandungannya menarik lebih penting dr header.huhu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Anah
aduii i mmg muda remaja lg ok.hahaha..

Flirtatious Friends said... Best Blogger Tips

header sweet!