Pixajoy

Monday, June 27, 2011

Home » Bila Nak Tambah?

Bila Nak Tambah?



Hari nie kepala pusing. Seharian aku membuat taik mata semata. Mungkin sebab penat dan tak cukup tidur. Petangnya baru reda sikit sakit kepala. Bukan mengada nak cerita pasal sakit kepala yang tak seberapa, tapi nak cerita pasal aktiviti semalam. Hepy coz dapat jumpak kawan-kawan lama, kawan sekolah masa tengah hingusan dulu. 


Sebelum pergi kenduri syida, aku dan dua orang kawan lain pergi melawat kawan kami, jia yang baru melahirkan. Tengah dalam pantang anak kedua dan kali nie baby boy. Bestnya Jia dah ada sepasang dah. Seperti biasa soalan yang dah sering orang tanya, bila lagi aku nak tambah? Aiman dah besar, dah boleh bagi adik. Antara semua, anak aku yang paling tua, so soalan tu popular sangat la. Senyum..Tak perlu kata apa-apa (sila nyanyi)..Tapi aku nie kan cakap banyak, mana boleh senyum jer! Setiap soalan mesti ada jawapan. Pantang aku. Tak perlulah aku bagitau jawapannya. Korang pun tak nak tau kan? Ada rezeki adalah..Jawapan budget artis!keke..Bila nak tambah? Ingat senang kot nak beranak.haha.. Even anty yang kat entri Berwajah Baru pun tanya soalan yang sama. 


Berbalik pada kisah jia, baru 10 hari dalam pantang. Operation kedua sebab beliau special kes. Kalau tak salah aku nama baby Danial Yusry, lupa pulak ada Mohamad ke tak kat depan. Dah aku memang tak pernah peka. Masuk telinga kanan keluar telinga kiri.


Danial dan mamanya
Comel gila si Danial nie, hidung saling tak tumpah hidung mama..
Bila pegang Danial, hati aku memang suka dan teringin sangat nak baby lagi. Danial nie bila besar nanti mesti hensem. Baby lagi dah kacak. Aku dapat baby girl nanti kita berbesan la jia ekk?hoho..




* Nanti aku cerita kisah kat kenduri. Nak upload banyak gak gambar pengantin yang hot.huhu..










21 comments:

hyz said... Best Blogger Tips

puan kutu : usaha tangga kejayaan.... ngeh3

Mama QS said... Best Blogger Tips

sabar dan terus berusaha Puan Kutu... akak pun jarak jauh juga...Qayyum dulu dapat adik masa umur dia 6 tahun naik lali akak dengar soalan bila nak tambah?... bila dapat sumaiyyah senyap sekejap le sebab sepasang lepas tu bunyi balik...tak kan 2 orang je...
moral of the story : mulut orang tak boleh nak tutup hehehhe

Mrs.Yie said... Best Blogger Tips

sama la ngan kita ni haa..bila la agaknya nak tambah ni.. :)

solomolo said... Best Blogger Tips

Aiman mesti suka kalo dapat adik baru...
Aiman tak kesah kan ???

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@hyz
klu sendiri yg merancang, nak usaha apa?haha..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Mama QS
d prob is kwn2 tau yg mmg merancang,tpstill tnya soalan tu..haha klu ank dh besar,mmg kena tmbhkah?

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Mrs.Yie
itulah kak mini..bilalah..:)

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@solomolo
masalahnya aiman tak kisah klu takde adk..klu tanya pun dia kata tak nak.aiman dh ada baby irsyad,sdgkan sepupu bkn adk sendiri.huhu..

Abdul Farique said... Best Blogger Tips

InsyaAllah suatu hari nanti , rezeki keluarga puan kutu :)

syrupmasin said... Best Blogger Tips

ololo..comell..adoii bile nk jd bapak nih :D

rara pinkmafia said... Best Blogger Tips

wahhhhh shomelllsss nya baby =)suke2.

Adzriel @ Liza AB said... Best Blogger Tips

bila nak tambah? selamba je jawap : esok! he..he..

puanbee said... Best Blogger Tips

adei kalau tengok baby org rasa nak je, tp sendiri nk tanggung tu yang lmbt sikit tu kankan

Cik Puan Zura said... Best Blogger Tips

comeynya bb...tahniah kat kawan murni tuh..

cik puan blog bile nak menambah?? soalan mcm selalu dengar kan...hehehehe

ibnubaba_04 said... Best Blogger Tips

semoga nnti besar jadi kacak..name pon dah nama orang kacak tu..hehe

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Abdul Farique
Amin..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@rara pinkmafia
mmg sgt comel

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Adzriel @ Liza AB
haha kalaulah..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@puanbee
huhu tau takpe..lg2 bla ank h beso..macam mls nk bgun tgh mlm dah.keke..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@Cik Puan Zura
adui takde soklan len ker?hihi

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

@ibnubaba_04
itulah..yusry kru..hakhak..