Pixajoy

Saturday, June 11, 2011

Home » Tugas Paling Mencabar Bagi Seorang Wanita

Tugas Paling Mencabar Bagi Seorang Wanita



Salam korang..

Tajuk entri nah sedepa. Macam mencabar la sangat kan. Setiap hari tugas yang paling mencabar bagi aku sebagai seorang wanita adalah memikirkan apakah menu untuk di masak kepada dua lelaki tersayang dalam hidup. Almaklum si abah dan si anak sama naik kuat makan. Sekarang en suami jarang dirumah sebab tuntutan kerja, makanya perut si chubby Aiman jer la aku kena jaga.

Ingat senang ke nak atur menu setiap hari untuk breakfast, lunch and dinner? Takkan hari-hari nak masak benda yang sama kan. Mujur en suami dan Aiman tak memilih. Apa saja yang aku masak mereka bantai sampai licin. 

Tengahari tadi pergi kenduri kawan abah. Abah wakilkan kami bertiga saja sebab mak dan abah sekarang tengah Cuti-Cuti Malaysia di Pantai Timur. So lunch tadi tak perlulah masak. Petangnya beli roti yang 7kupang tu. Tiga bijik Aiman makan, aku sebijik ja.



Ini juadah makan malam aku dan Aiman. Bila takde idea nak buat entri haruslah keluar pic makanan.hoho. Koteaw goreng adalah favourite Aiman. Sungguh Aiman mewarisi apa saja kesukaan tekak aku. Perut sudah kenyang, nak menonton dulu. Nantilah aku blogwalking..









9 comments:

solomolo said... Best Blogger Tips

Mak Munah pon sama ye Puan...
mengalami masalah yang sama...
memikirkan apa yang nak masak untuk esok hari...
tiap-tiap malam Mak Munah akan tanya kat solomolo besok nak masak apa...
teringin jugak nak wat menu untuk Mak Munah, tapi sampai skrg tak buat2...
kekadang bole dengar Mak Munah baring sambil mulut mengomel besok nak masak apa...

halila Ibrahim said... Best Blogger Tips

eiii.. kegemaran kita sama la aiman.. makcik pun suka kotiew,,, kalau bleh hari2 nak goreng kotiew tapi pakcik la pulak tak suka...hehehe

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

sedap tu koteaww... memang mencabar tau.. setiap hari kena fikir apa yang nak dimasak.. ingat senang ke.. betul x..:)

nelly said... Best Blogger Tips

memasak memang mencabar ..
masak kadang2 semntara masih anak dara ni ~
boleh la ..
if dah kawen ?
=='

puanbee said... Best Blogger Tips

sedap juga nampak kuew tiaw nih hehee.. kutu bee pom sama tk tahu nk masak apa .. tapi hari ni dan semalam bee masak bubur je .. anak2 dan kay sakit tekak batuk dan demam .. bee sorang je sihat ni ...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... Best Blogger Tips

betul sgt..malam masa nk tido dah pikir esok nk masak apa..

deeya said... Best Blogger Tips

waaaah ! seronok plak maen masak2 yer .. tak sabar rasenye nak kawen . keh3 !!

Bro Ery said... Best Blogger Tips

Fuh, ini kalau masuk kerang ni pasti terangkat.. Sluuurrp..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... Best Blogger Tips

haha.. maen masak2 yerk.. am saya ne memasak xreti, kalau makan tu dah cukup expert :)