Pixajoy

Friday, April 01, 2016

Home » Shopping Barang Baby

Shopping Barang Baby



Walaupun anak ketiga, keterujaan untuk persediaan barang keperluan baby mesti ada. Barang baby apa je yang tak comel kan. Baju-baju baby Aiman dan Afia serta tilam bantal je kot renew..yang lain semua kena beli baru jugak kan.

Let's check it out apa yang ibu beli untuk adik baby.

Ni shopping kelam kabut dekat Baby kidz fair hari tu. Dapat la baju baru 3 helai...towel dua helai, stokin dua pasang dan baby wipes. Sarung tangan, sarung kaki, stokin, topi abang kakak banyak dan masih baru so tak payah beli dah la.

Ibu beli online bedung moden yang jenis zap satu dan bedung biasa 2 helai. Walaupun barut dah banyak tapi dah terbeli juga 5 helai lagi barut zap. Tergoda dengan set bedung sekali barut. Isk sekarang dah rasa macam membazir pulak kan. Baby pakai barut bukan lama mana.huhu

Shopping dekat Manjaku Baby SP. Barang kat Manjaku pun mahal sikit tapi fikir nak senang satu tempat semua benda ada malas nak pergi banyak tempat dah. Kat sini beli drypers, toiletaries, detergent, sapu tangan, lampin dan changing mat.

Beli online dekat One Baby World tengah sales. Cloth Diapers harga asal RM 30 something untuk 1pcs..tapi yang ni  set 5pcs RM 89 sahaja. Memang berbaloi cuma inserts dia bagi satu je pastu Adora CD ni macam saiz kecik sikit la. Cukup kot 5 pcs buat tambah yang Afia punya dulu. Belian RM200 above charge penghantaran percuma, jimat lagi disitu. Diapers bag Simple Dimple ibu pilih warna oren sekali dah habis takda pilihan ambil hitam pun menawan jugak kan.

So far barang keperluan baby macam dah cukup lengkap. Ada beberapa benda kecik je tak beli lagi. Barang breastfeed macam cooler bag, storage bootle, zip lock storage, ice pack, botol susu, berus semua tu akan beli kemudian. Warmer Afia dulu harapnya boleh guna lagi la ibu belum check conditionnya camna.






17 comments:

Umie Adli said... Best Blogger Tips

suka tau shopping brg baby ni. duenya bila. rindu ngan bau baby

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

semangat kan nak sambut ahli baru..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah. Teruja nk tgu baby kluar ni.. comel2 semua brg baby kan.. sekali2 beli utk hadiah org pun rasa seronok apa lagi kalau utk anak sdiri..

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

waaahh da shopping barang baby.. hehehe. Makin meriah kehidupan PK sekeluarga lps ni. Suka tgk brg baby.. comel comel je smua. =D

Raihanah Ahmad said... Best Blogger Tips

masa baby no 3 saya shopping last minit sbb masa tu sibuk dengan urusan buat rumah dan pindah rumah baru. tp alhamdulillah sempat lagi shopping utk baby

mawar_berduri said... Best Blogger Tips

seronok tengok orang buat persiapan sambut baby ni..cute nya bedung tu ..banyak dah barang baby yg improvise dah tak mcm dulu

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

dah buat persiapan ni..haih tak sabar pulak tunggu baby keluar

aizamia3 said... Best Blogger Tips

Tiap anak ada rezeki dorang. Tiap kali menyambut ketibaan orang baru pasti akan beli sedikit untuknya. Silap2 semua beli baru sebab hok yang abang dengan kakaknya dah sedekah kat orang lain.. hehehe..

makchaq said... Best Blogger Tips

Beli barang baby memang seronok kan..
Makchaq pun dulu beli macam2.. ada yang x x pakai pun...

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

wah PK nak menimang cahaya mata ke3 ekk?
in shaa Allah dipermudahkan semua ye.
rindu nyer nak prepare semua tu.
best. moment terindah...
bila due date nye?

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

due tgh bulan 6..bulan posa.bertabahlah.hihi

sya mimie said... Best Blogger Tips

Best kalau dpt shopping baju bby. Rsa nak kaut je..hehe

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Nak share jugak gmbr barangan baby yg saya beli. Tapi malasnya la haihh nak ambik gmbr pastu nak transfer ke PC.

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Yelah kan bila lagi nak sopingnya kalau bukan sekarang....sementara ada sale pun ye.
Barang baby sekarang cantik cantik, bedung pun dah ada yg zip .....walllah syok betul

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Syoknya shopping barang baby...! Barang2 baby sekarang mmg best2 tak mcm dulu2...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

nmpk keterujaan disitu..cute2 brangan baby ni

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Dah namanya nak menyambut orang baru, mestilah serba-sedikit nak juga beli yang baru. Yang lama-lama abang, kakak punya mana yang boleh pakai tu bolehlah guna semula tapi lagi best kalau dapat shopping barang baby barukan, PK ^_^