Pixajoy

Sunday, April 24, 2016

Home » Aiman & Buku Latihan Tahun 3

Aiman & Buku Latihan Tahun 3



Setiap tahun biasanya aku akan beli buku-buku latihan Aiman dekat Kedai Buku Popular. Ni dari awal tahun haritu beli siap, sekali harung dengan shopping stationaries. 


Buku ni semua memang sangat membantu. Ibu nak jadi cikgu tuisyen pun buka tahu sangat arah tuju nak ajar, melalui latihan buku ni la aku pantau pelajaran Aiman. Selalunya bila Aiman dah habis belajar sesuatu silibus disekolah, dia akan mula buat latihan mengikut tajuk. 

Sebenarnya English books tahun lepas pun ada yang belum habis buat, masa membeli tak ingat hehe, so sesambil tu memang kita cuba habiskan buku-buku yang ada juga. Especially buku grammer dan english writing, ibu yang tak berapa nak pandai ni kena buat-buat pandai la kan..ada jawapan setiap soalan...apa ada hal.haha..



Ujian 1 tempohari nampak Aiman ada peningkatan. English yang selama ni markah corot boleh pulak dapat A. Harap usaha ibu tak sia-sia. Bukan markah yang cemerlang sangat pun ibu harapkan, kalau dapat tu Alhamdulillah..yang penting Aiman buat sehabis baik. Mid year exam pun tak lama lagi, chaiyok Aiman! Chaiyok cikgu ibu!hehe..





11 comments:

Siqah Hussin said... Best Blogger Tips

Alhamdullilah. Bertuah Aiman bila ibu sama-sama belajar dan mengajar :) Semoga terus berjaya Aiman :) Dah lama siqah tak ke bahagian pelajaran di kedai buku. Hihi

mamiraysha said... Best Blogger Tips

Rajinnya cikgu ibu... moga Aiman jadi anak yang cemerlang! anak saya susah nak pegang buku..huhu..

Acik Erna said... Best Blogger Tips

sama la masa zaman anak2 acik sekolah dulu pk..awal tahun je..bawak kedai buku popular..acik minta dia pilih sendiri

babYpose said... Best Blogger Tips

Alhamadulillah ada peningkatan. Aunty pun suka dapat tahu jenis buku latihan ni. Thanks for sharing dear.

SalbiahM said... Best Blogger Tips

hehe..memang penting beli buku latihan yang ada jawapan..takde jawapan, tak jadi beli.

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

in sha Allah,, ada usaha adalah hasilnya

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

aamiin
aiman contoh abg yg baik utk adik adik
patut kak pia pon rajin buat homework..

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Berkat rajin buat latihan tu gamaknya...
Kemas nampaknya tulisan Aiman tu PK, walaupun mak nampak sipi sipi je...Mesti teliti orangnya Aiman ni kan...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Cikgu ibu ni memang rajin. Pada sayalah kalau rajin buat latihan extra di rumah memang banyak membantu. Itulah amalan saya masa zaman belajar di sekolah rendah dulu. Buku ulangkaji bukan main banyak. Saya tak pernah pun pergi tuisyen tapi kalau dah terlalu banyak buat extra work macam ni, memang semua di hujung jarilah!

NzA said... Best Blogger Tips

caiyok2x utk aimann ibu...gud luck

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

kita sama.
beli byk buku gini.
utk bantu kita dan bantu anak2.
aida beli sebab kekadang lost nak ajar diorang pe.
takkan nak baca aje teks book kan.
and buku latihan ni boleh la bantu kita detect part mana anak tak fasih.