Pixajoy

Tuesday, April 12, 2016

Home » Buah Tangan dari Melaka

Buah Tangan dari Melaka



Hari Ahad tempohari kami balik Alor Setar. Bila dapat berita Tok Wan Aiman Afia tak sihat, anak menantu cucu yang paling dekat ni wajiblah ziarah. Aku ambil cuti kecemasan, Aiman pun dicutikan sekolah hari tersebut menjenguk Wan dikampung.

Wan Maktok pergi rombongan Melaka minggu lepas. Ada la buah tangan sikit macam cencaluk, makanan ringan dan sorang selai t-shirt Melaka untuk cucu-cucu. Aiman Afia merasmikan dulu la dah cucu lain belum balik.

Jom posing jom! Perfect padan elok je dengan Aiman Afia.



Merasmikan baju Melaka sampai ke Tesco Mergong. Keluar lunch kat sini cari air cond. Cuaca Aloq Setaq macam sedia maklum lagu mana. Tahap orang pregnant cam aku ni senang-senang je boleh naik hantu.hahaha..


Alhamdulillah masa kami sampai Wan dah beransur sihat. Lepas ni harap Wan dapat buat further check up untuk pantau tahap kesihatan. Dah kenyang perut, badan dah sejuk sikit jom la balik menghadap kepanasan semula dirumah.huhu..


Katanya balik menjenguk Wan..nak tak nak kena balik SP jugak esok Aiman nak school, ibu abah pun kembali ke rutin membanting tenaga cari rezeki. Semoga Wan dan Maktok baik-baik saja.


Selesai dinner dengan Wan Maktok, kami terus bertolak balik. Sampai rumah dah pukul 11 lebih.





14 comments:

babYpose said... Best Blogger Tips

Lamanya aunty tak ke melaka, tengok gambar baju pun ceria dan rasa holiday ja.. tu la dekat pun jauh jugak nak pi dengan nak kena cuti..:) cantik adik pakai tshirt tu.

husna zahidi said... Best Blogger Tips

aloloo comel betul tgk duorg tu posing.. hahaa..

smoga wan cepat sihat..:)

lieyalatif said... Best Blogger Tips

comel baju tu cik puan kutu..suke laa due badik dpt baju baru...

tu laa kalo peknen ni lagi laa rasepanas lain mcm kan cikpuankutu...kalo salah timing leh mengamok kite hahaahahh....

hainom OKje said... Best Blogger Tips

lhamdulilah muka Tok wan pun dah ceria tu. Kotnya Tok Wan saja nak suh anak cucu balik tak.... tak sabaq nak bagi t shirt haha....
Betullah....la mmg panas, duk dalam rumah sama taraf mandi kat kolam weyh haha

fiza linolie said... Best Blogger Tips

Comelnya Aiman dan Afia pakai baju tu... Fiza tak sampai lagi ke Melaka.

eima said... Best Blogger Tips

aiman ikut tok wan dia kan ....
afia ikut sape ..suka tgk afia peluk abg die mcm tu nampak manja sgt

Ummi Khalif said... Best Blogger Tips

Semoga wan cepat sembuh ye.
puan kutu sy masa preggy pun cpt naik hantu. Hahahaha. Lebih2 lg klo ada org mengada tak ngam timing

Raihanah Ahmad said... Best Blogger Tips

lawa baju tu puan kutu

NzA said... Best Blogger Tips

moga wan beransur sihat......adeh skrg mmg panas membahang. aircond kt rumah ni gigih bekerja....semua bilik n smpai ruang tamu psg...xtaulh bill bln ni camne.

alolo comelnya kanak2 rebina pakai t-shirt hadiah dr tok wan.

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

comel cucu cucu wan ni..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah...sihat dah wannya..
seronok dpt buah tangan dr melaka..

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Semoga Wan terus kuat dan sihatlah hendaknya.

Itu dah dapat ole-ole t-shirt Melaka sukalah ye :)
Tapi kalau dah suka jgn sampai cuci pakai, cuci pakai tau Afia..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Tengok wan dan mak tok okey aje. Agaknyalahkan nampak muka cucu dua orang terus hilang sakit!

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

wow melaka :)
bila PKutu nak turun melaka?
roger la aida. boleh la kot jumpa minum2.