Pixajoy

Saturday, April 16, 2016

Home » DIY Shawl Dua Muka

DIY Shawl Dua Muka



Afia sekarang dah mula berjinak nak pakai tudung. Disebabkan shawl dan syria ibu yang dulu-dulu banyak jenis kecik-kecik, so tak payah la beli tudung baru, kita renew saja tudung ibu jadi tudung Afia. Susah la kan dapat ibu kemut ni. Bukan berkira, ini namanya family planning, P. Ramlee yang kata.hahaha..

Memang dah lama terfikir nak DIY shawl two faces untuk Afia. Takda kekuatan je lagi nak jahit. Padahal jahit sikit je pun kiri dan kanan, boleh refer tutorial dekat facebook, google pun boleh. Senang sangat tahap tengok sekali lalu pun boleh buat. Haritu dok topup tilam adik baby dengan kekabu, alang-alang dah pegang jarum dan benang terus jahit satu shawl dua muka untuk Afia.

Comey tak kak ton.hehe



Yang ni memang selesa, kain jenis lycra tak perlu iron ibu beli online lama dulu tapi dah kecik sangat shawlnya, so tak pernah pun pakai. Lama dulu juga sebelum kewujidan Afia dah niat dalam hati nak simpan untuk bakal anak dara. Wah angan-angan jadi kenyataan.haha..






10 comments:

Nooraini Ali. said... Best Blogger Tips

comeynya afia, pandai pulak tu posing sakan ha. Takper, jimat cermat, dan kan itu tak bazir namanya. bagus tindakan ibu.

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

kreatif..
saya plak dok bg rania pakai anak tudung syria dgn inner neck.. ngam2 je.. tp kjap je la pakainya pon.. pastu sndiri tarik..

zaman skrg zmn berjimat pk.. selagi boleh jimat, kita usaha, kan !!

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

comelnye afia :D

SalbiahM said... Best Blogger Tips

bukan kedekut, tapi jimat..ni kan zaman kemelesetan..hehe

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

aloh shomel dia

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Alolo comeynya....
Senang anak kecik lagi ni PK....kita suh pakai tudung lama kita pun dia ikut jee, kalau dah beso banyak sangat songehnya....memilih!

Raihanah Ahmad said... Best Blogger Tips

comelnya pakai shawl

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Amboi, bukan main comel lagi Afia berposing pakai tudung ibunya! Memang kalau tak diberitahu, tak tahulah itu tudung ibunya. Hahaha!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said... Best Blogger Tips

alololo...comelnya Afia

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

alahai comel afia :)