Pixajoy

Tuesday, March 29, 2016

Home » Family Travel Photobook

Family Travel Photobook



Galeri handphone dah full, so kena ambil inisiatif la kan abadikan kenangan yang ada dalam bentuk photobook. Yang ni aku order hardcover 8×6, 40 pages dari photobook Malaysia. Harga memang terlajak murah RM50 sahaja. Posting free.


Muka depan

Muka belakang

Isi dalam mana yang sempat snap

Sekarang dah tak payah nak bersusah payah nak install aplikasi, edit sendiri macam yang aku buat sebelum ni untuk Photobook Afia, makan tahun baru mai mood nak bikin. 

Yang ni order dari Sweet Photobooks, boleh search kat facebook ye aku nak bagi link tak reti, update entry pakai handphone.haha..Aku cuma submit gambar melalui whatsapp pastu tunggu je la photobook siap. Dah siap kita diberi peluang untuk check dulu sehingga puas hati baru di submit untuk print.

Benda dah lama sampai since rabu lepas tapi dah aku kerja takde sapa kat rumah, semalam baru berkesempatan ke pos laju untuk ambil parcel. So far puas hati la servis tiptop, gambar cantik, cuma kalau dibuat perbandingan dengan pixajoy, kualiti gambar ok lagi kot pixajoy. Komen melalui pengalaman aku buat photobook la kan padahal baru ada dua bijik.haha..






18 comments:

Norhayati Mohd Isa said... Best Blogger Tips

Memang terlajak murah tu PK..
Nanti nak terjah lah..
Cantik2 gambar tu..
Boleh edit kat Fotorus jer kan PK..

babYpose said... Best Blogger Tips

Mudahnya buat melalui whatsapp je ye, bole check sebelum proceed ok tu PK, harga reasonable kan dapat la letak atas coffee table. Thanks for info dear :)

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

sy ni punyalah bercinta nk buat photobook ni. rasa mls nye nak buat. hukhuk.
rasa mcm nk gi cuci gambar mcm biasa je kt kedai. tp ade satu kedai kt area saya buat photobook ni tp rasa mcm mhal giler.
nak beli dgn pixajoy mmg bercinta sesaje

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

ciksue sweet photoboks ni ada servis cuci gmbar 4R.harga tak majal la.dia macam ejen utk photobok malaysia ke cmna ntah sy pun tak tau..kita cuma submit gmbar je pastu org tu akan edit dan buat pb ikut apa yg kita mau..ada byk lg servis lain..bley pi jenguk fanpage dia

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

letak atas coffe table tu yg frame kot..ni album.hehe..

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Oh, gmbr2 dalam tu derang tolong susunkan ke? Saya ni ada 6 lagi photobook yg belum buat. Hadoii... Kerajinan yg hilang. Itu pun salah satu juga perkara yang menambah serabut otak. Hehe. Saje ke cari pasal.

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Sbnrnya nak buat photobook ni saya suka, cuma nak pilih gmbr mana yg nak dimasukkan tu yg paling meletihkan. Eh, tersambung plak comment.

nasa mulia said... Best Blogger Tips

Ada jugak buat hari itu guna vaucher yg diberi...tapi nak buat lagi dah mahal pulak.

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

PK.. harga murah tu hardcover & free pos lagi. Berbaloi. Tu la byk sgt gambar dlm phone ni sampai full.. kena buat photobook jugak nampak gaya nya. Nak delete gambar lama lama sayang kann.. =D

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Bila dah dibukukan sampa bila-bila boleh simpan
Kenangan dan tak akan hilang. Boleh selalu tengok.

lieyalatif said... Best Blogger Tips

cantik sgt cik puan kutu....ye laa mcm lieya dulu kene edit2...skrang senang kan pilih jek gambar terus die susunkan.... senang buat photobook nieh....skrang takde dah print2 gambar masuk album.....

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Senang pula ada photobook ni..gmbr2 kita byk tak ilang...
Mcm berkenan pula

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Dah lama teringin nak buat benda ni weyh PK.....
Hari tu dpt voucher kononnya free Rm80 henggit. Duk edit edit gambaq masuk dlm album bila nak send tak valid lak code tu....huh buat penat jer....dah nak expiry pun 31 march ni.




LYAfrina said... Best Blogger Tips

waa..berbaloi-baloi..
dh lama berangan nk buat PB ni..tp x terbuat lg... bru ada 2 koleksi dr pixajoy..tp size kecik..

mawar_berduri said... Best Blogger Tips

eh murah la RM 50 je? boleh la nak try buat ..tq

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

aida da ada 2 photobook tau, PK.
yg baru lepas ni selamat burn 2 vocer photobook :( hu hu hu...
terlupa. bila da ingat tak sempat nak buat.
memang best ber photobook ni. kenangan terindah.

sya mimie said... Best Blogger Tips

Teringin nk buat photobook ank. Tp x reti la pula.. :(

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Senanh sekarang nikan.. tak payah dah print satu2... buat buku cam gini je... saya pun baru ada satu.. yang gambar pi jepun pun belum dan nak susun bagai..