Pixajoy

Monday, March 28, 2016

Home » Batman Vs Superman : Dawn Of Justice

Batman Vs Superman : Dawn Of Justice



Kisah weekend friday family outing. Jumaat tempohari kami ke Central Square layan movie Batman Vs Superman. Ini kira pertama kali tengok MBO sejak dibuka..Biasanya kami selesa di GSC Amanjaya Mall.

Sementara tunggu abah beratur beli air dan popcorn Afia sibuk ajak posing kat poster Kungfu Panda ni.



Bertolak lepas solat Jumaat tiket en suami beli siap, movie start pukul 3, dah terlewat sikit masuk panggung punya gelap..meraba cari pintu masuk rupanya pintu dia dari anak tangga bawah naik ke atas. Jakun sikit katanya first time.haha..

Selalunya memang tak pernah ambil seat untuk Afia sebab jimat.haha..Kebetulan ada satu seat kosong Alhamdulillah tak perlu meriba si bambam. Satu jam setengah punya behave dok melantak popcorn.hehe..


Apa yang aku boleh katakan aku tak berapa boleh masuk filem aksi imaginasi tahap tinggi camni. Tak faham aku jalan cerita, siap sempat terlelap la beberapa minit.haha..

Bila tanya Aiman, Aiman pun tak faham tapi tengok je la kata anak bujang.hehe.. Abah sorang kot yang betul-betul enjoy dari segi pemahaman sipnopsis cerita. Apa pun layan la jugak dengan aksi penuh adventure superhero dalam movie ni. Keseluruhan cerita bolehlah tahan..bukanlah tahap best sangat.

Sementara nak tunggu habis 2 jam setengah, hujung-hujung anak dara mula la tak duduk diam. Sakit perut la..nak berak la..gatal badan la..siap buka baju dalam panggung sejuk-sejuk tu pun..Tak larat nak buat isyarat suruh silent dah la cakap banyak.hehe.

Keluar panggung sempat lagi Afia minta snap picture dia dengan panda. Kesian kan ibu abah bawa tengok cerita lain.hahaha...



Kena aiskrim dulu sementara tunggu abah tapau KFC. Dan lagi menjala baju Afia dekat ruang legar CS ada banyak pulak jualan baju murah. Setel beli makan kami terus ke office tak singgah balik rumah dah pun. Anak beranak berkampung kat office ibu dah ibu duty malam. 






13 comments:

Siqah Hussin said... Best Blogger Tips

hihi. Samalah kita. tak faham sangat filem nie :D

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Tak kisahlah ibu tak enjoy janji Aiman dan cik Pia kita enjoy menonton.
Kakak perhati sekarang Cik Pia pun semakin pandai posing. Nampak kan budak perempuan lagi bijak bab nak berposing ni.. Kalah abang Aiman:)

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Filem gini hanya betul2 minat tahu jln ceritanya..

Masuk panggung x sah x beli popcorn kan..

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

tak best tak jadi la nak tengok..
pestime cik pia masok wayang yer..

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

Suka dia posing ye.. heheh aina tak tgk lagi. Rasa mcm lama sgt tak mewayang.. Tp popcorn mesti wajib ada bila tgk movie =D

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Tak terbuka hati nak tgk filem Batman v Superman ni. Kebanyakan kawan2 review mmg tertidur. Saya dulu masa bujang tgk filem batman pun boleh tertidur gak. Lagipun citer dia jenis gelap je manjang kot. Sian ke afia kena guna banyak taktik utk keluar wayang. Heheh.

eima said... Best Blogger Tips

RAMAI REVIEW TAK BESH ... TP TAK TAU LA KAN

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

cik pia ni kali ke 4 masuk wayang.hehe

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Mak pun kurang suka PK cite cite gini.....apa barang lawan lawan camtu....hihi
Samalah ....mak rasa mak pun boleh terlelap gamaknya.
Amboi Cik Pea..... bagi popcorn sekotak terus senyap noh

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hahah.. layan je la kak..
nnti bln april jgn lupa bwk aiman tgk citer the jungle book kat wayang..ni cnfirm aiman n afia suka

mawar_berduri said... Best Blogger Tips

dah baca banyak review tapi masih belum sempat nak pergi ..haishh tunggu keluar CD la.. haha

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

aida lom tgk lagi la PK.
teringin tapi lom ada time hi hi hi.
tgk iklan nyer mcm wow!!!

ijat so far x pernah beli seat.
and dia x nak dok sendiri. takut kata nyer.

SalbiahM said... Best Blogger Tips

filem ni agak berat bagi saya, tak sesuai untuk kanak-kanak.baik bagi diorang tengok boboiboy..hehe