Pixajoy

Thursday, December 11, 2014

Home » Mini Pizza

Mini Pizza



Semalam lunch pizza you. Dinner pun bakar pizza lagi.hehe.. Kali ni aku buat versi mini. Senang sikit nak masuk mulut kami yang comel-comel belaka ni.  


Masih mengekalkan resepi kulit piza yang kat SINI. Tapi macam biasa aku pandai-pandai tambah sukatan ikut kepakaran. Aku masih juga bakar guna pemanggang ajaib. Garingkan sedikit sebelah yang nak letak topping. Yang sebelah bawah tu tak payah masak lama sebab nanti dah letak topping dan cheese, nak masuk pemanggang ajaib sekali lagi.


Untuk topping aku letak sosej, telur dan (bawang+karot+kentang+daging+udang hancur+serbuk kari+garam+gula, pastu pepandailah masak). Sos dan cheese jangan dilupa. Aku belasah cheese yang slices tu. Mayones je takde.


Masuk pemanggang ajaib pastu tada....siap sudah! Aiman makan dua bijik tak cukup. Sedap sangat Aiman kata.


Sosej, telur dan cheese semata untuk Cik Pia. Pandai dia asingkan sosej dari kulit, licin sosej dia kerjakan pastu dia carik-carik kulit pizza semakkan lantai. Good girl sangat!









19 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Menu makan mat salleh u alls.... amboi...sedap tu kan kalau dua tak cukup. Itu belum taruk mayonis ke benda2 jerjuk tu...ai..air tangan PK. mesti aiman makan sambil menjilat jari tu.. lain kali ibu buat 3 tau....

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Rajinnya muni buat mini pizza. Bilalah fiza rajin nak buat...

Ummi Naimie said... Best Blogger Tips

Resepi yang menarik. Boleh cuba juga..

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam Puan Kutu...ct sekolah ni mmg byk masa siapkn juadah utk anak2 jer
Dok umah ..laporrr jer hehe

eima said... Best Blogger Tips

nnati nk buat ..menariknye ...cam sedap je

Acik Erna said... Best Blogger Tips

mesti sedap tu PK..anak2 pun suka..acik memang tak pernah cuba buat piza sendiri..nak beli beli je PK..tak ramai pun kan

Diana Rashid said... Best Blogger Tips

hahaha...budak2 kan??pandai memilih makan/

Najib Ariyan said... Best Blogger Tips

walau saya suka pizza, saya takleh nak implement kemahiran ni kat diri sendiri.. karang hancus diet tahun baru... hari hari nak pizza.. esok pizza sotong lusa udang tulat ayam tulit daging... hancus saya

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

Tengok pun dah tau sedap mmglah aiman puji... skrg ni marya jrg2 masak... klu tiba mood rajin ghairah nk memasak je keje nye...

Betullah tu murni, tulah post yg zalora ajak collaborate tu... aish... mcm fake je ..hehehe ok x??

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Aih.. Lama dah xmuat pizza sendiri.. Last buat sebelum kahwin.. Skrg, oven pun dah jahanam.. Hihi.. Jamu mata yg akk buat ajela sambil telan air liur.. Hehe

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

sedapnya.. seronokkan bila buat makan anak anak makan penuh selera..
tak sabar nk tunggu ank saya membesar.. hihi

nurbijen said... Best Blogger Tips

Saya ni entah bila nak belajar buat pizza sendiri...
Tgk pizza PK ni, rasa mcm skrang juga nak makan pizza.. Tapi order aje lah.... Takut tak jadi.... hihihi

ros_reeza said... Best Blogger Tips

nak cuba jugaklah.

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Kalau org dahmmg rajin ada jer idea ek PK..... nanti nak trylah mana boleh jadi asyik tengok org cuba jer

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Seronoknya bila masak, ada org yg makan dan suka pulak tu dgn apa yg kita masak. Lagi bersemangat nak masak lenkali kan?

LYAfrina said... Best Blogger Tips

yumm..yummm...
mmg nampak sedap..
nak buat jugak, tp fasya & papa dia x mkn pizza..huhu

nOe suhaimi said... Best Blogger Tips

rajinnya PK...nk cuba juga guna pemanggang ajaib...

sal ya said... Best Blogger Tips

Mcm2 resepi ada. Drpd puding ke pizza.

Mummydearie said... Best Blogger Tips

I is cemburulah dengan you ni, PK. Memang dari dulu sampailah dah masuk tahun baru ni :) Rajin betul campak baling kat dapur. Ada je idea nak buat menu. Tapi bagusnya resepi PK ni tak payah beli alat sukat menyukat. Bantai ajelah labu. Kalau tak jadi jangan nak salahkan resepi *_*