Pixajoy

Thursday, December 25, 2014

Home » Makan-Makan Balik Kampung

Makan-Makan Balik Kampung



Antara makanan yang sempat aku snap masa balik kampung tempohari. Dah namanya blogger.hakhak


Dari rumah lagi nak buat nasi lemak tapi terpaksa cancel sebab mak abah dan adik ipar datang rumah hari tu. Depa dah siap-siap masak bawak makan lunch sama-sama kat rumah. Bahan semua dah ada so malam sebelum bertolak balik kampung aku siap-siap goreng ikan bilis, kacang, masak sambal dan rebus telur. Pagi esok dekat kampung tinggal masak nasi terus ngap!



Kek jumpa dekat Mydin. Offer 4 slices RM 10. Nampak sedap tema keju peberet bedal 8 slices terus. Ada cheesecake, blueberry cheese cake, chocolate cheesecake pastu kek nescafe dan pandan. Rupaya keju secoet, kek span ja tebal. Sedih! Patut pun murah.


Ni Aiman punya demand. Berkenan dengan Goku tu je la.


Balik dari Lost World singgah lunch dekat Hentian Sungai Perak terjumpa kek nampak sedap. Tak salah pernah terbaca dekat Blog ina Intan Berlian pasal kek ni. Aku beli Red Valvet dengan Tiramisu. Sebekas RM5 saja. Betul kata ina, memang sedap!


Kari kepala ikan lunch aku masak kat kampung. Macam biasa kari tanpa santan. Kalau bersantan aku tak berapa suka.


Yang ni Siakap Sweet Sour adik aku masak. Harap maaf rumah bujang takdak pinggan besaq sampai kepala ekor keluar pinggan.hehe..Dua ekor besar gedabak ikan Ain beli dekat kilang. Adik aku kerja dekat kilang ikan frozen, so dapat murah la. Siakap sekilo RM10 mana mau dapat! Isi manis tau Afia pun suka ratah.




8 comments:

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Sedapnya kari kepala ikan.. Nyum²

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Apa cite makan makan saje memalam ni....terliur weyh!....

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

wah, murah betoi ikan tu yer...

haa kek tu mmg sedap kan... iskk dan2 teringat plak

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

ikan fresh mmg sedap
ala, x perasan pulak kek tu.masa blk naik bas baru ni, bas singgah rehat di rnr sg perak
saya kalau kari atau gulai ikan mmg kna letak santan tp kalau kari ayam mmg x suka letak santan.. sbb nak ratah haaaaahaa..

ros_reeza said... Best Blogger Tips

sedap sedap aih .. hihi.. ikantu yang paling best!

syida said... Best Blogger Tips

Banyak-banyak gambar, saya terpandang yg red velvet dengan tiramisu tu je hehe

Mummydearie said... Best Blogger Tips

PK, boleh tolong tak? Janganlah up banyak sangat gambar makanan. Kak Ton tak breakfast lagi ni. Lunch pun dah nak dekat. Lapar terus jadinya. Siakap sweet sour tu memang favorite past time. Pastu dok tempek kari kepala ikan pulak! Sajalah ni nak menyiksa perut kita :)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

yumm..macam2 ada..
tp y paling best kari kepala ikan la