Pixajoy

Monday, December 22, 2014

Home » Afia Di Kampung

Afia Di Kampung



Aku baru sampai dari kampung siang tadi. Semangat nak update cerita balik kampung walaupun ada benda lawak berlaku. Sepanjang minggu ni diucapkan selamat mengadap entry dekat kampunglah ye. Si kecik Afia bangun pagi celik je mata dah tunjuk luar. Tak reti nak dok rumah tak kira hari hujan dok ajak ke rumah jiran sebelah. Jiran sebelah bela banyak cat, pastu ada birds, ada cock, memang Afia suka la. Banyak animal tak perlu pergi zoo baq hang.ngehngeh..

Jom tengok aksi si bambam hari pertama kat kampung. Malas nak edit gambar. En suami punya kerja setting kamera ada tarikh. Macam zaman tok nadoq ja gambar ada tarikh.hehe. Bila aku suruh buang tarikh sampai kesudah kata tak tau nak remove. Aku pun puas belek tak jumpa camna cara. Dasar ketinggalan zaman. Layan!

Nampak cat punyalah teruja. Siap main kejar-kejar. Ibu pulak seriau tengok dia berlari takut jatuh.


Ni dia sangkar burung. Ada banyak merpati pastu burung comel warna warni entah apa spesis.


Jauh tak puas, jom tengok dari dekat pulak..


Depan sangkar burung ada ayam katik dalam reban. Siap sua jari langsung tak takut.


Sampai senget badan dia usha ayam.


Sambung tengok burung lagi..



Ni dia burung comel-comel colourful. Yang dua ekor tengah tu asyik berkepit. Kejap-kejap cium. Loving couple sungguh!








8 comments:

nurbijen said... Best Blogger Tips

Seronoklah Afia dapat tgk pets...
dah la dia jenis berani....
Memang comel pun burung2 tu... Nau cik Pia tak geram!

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Eh.. Ada tarikh la bagus.. Sy suka.. :) budak mmg suka tgk binatang kan.. Sama mcm Aniq..

NzA said... Best Blogger Tips

Bestlah afia ada zoo free..he3x.
Suatu hr nnti tarikh pd gmbar tu sgt2 brguna. Skrg ni bila akak tgk pic lama trpaksa buat anggaran thn brapa pic tu diambil. Kalau ada tarikh xtrkial2.

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

kat kg ada mini zoo..hihi..
suka la Cik Pia..boleh la dia explore sepuas puasnya..kesana kemari..:)

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

untung nya balik kampung jer dapat tengok sumer tu..jimat duit enterance...hehehee..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

syok lettew afia dpt tgk kn.
burung nuri kot klau x salah saya pk.
sbb dlu ayh saya pon ada bela...
afia ajk ibu mai umh ciksu pulak lah..
umh ciksu ada itik lembu... hihi

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

penakut jugak.dr jauh je berani.dh dekat dok buat geli.klu kita agah nangis terus.hehe

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Ish, kenapa tak sensored je PK burung yang lovey dovey tu? Afia kat bawah umur. Tak leh tengok adegan begitu tau! Erk, Afia macam baru balik dari jogging jerk pakai gitu gaya!