Pixajoy

Tuesday, December 02, 2014

Home » Pisang Goreng Coklat Cheese

Pisang Goreng Coklat Cheese



Bila duty petang biasanya wajib keluar pasaraya depan kem cari makan or beli barang. Kebetulan lalu nak beli drypers Cik Pia nampak ada stall baru kat tepi jalan jual goreng pisang cheese. Kalau pisang goreng biasa tu memang berlambak semua tempat pun aku dah tau apa rasa. Ni kira Pisang Goreng Cheese pertama aku makan. Aku biasa dah ketinggalan bab makanan fenomena camni. Tak payah nak gelakkan aku.


Yang ni versi orang kampung ja aku rasa. Cheese tak banyak mana. Bekas polisterin burger dia bungkus. Pisang goreng main campak sempit bak sardin dalam tin mana la cheese dan coklat nak serata. Padan kot dengan harga. Satu set pisang goreng cheese, RM 2 sahaja. Coklat dia charge 30 sen. 

Bagi peminat cheese memang kena tekak aku coklat dan cheese dimakan dengan pisang goreng. Nanti la borong cheese buat sendiri puas hati nak melantak banyak mana pun. 









24 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha.. dia buat food test nampaknya. Esok lusa nanti keluarla entry pasal pisang cheese hasil tangan PK ni. Meati lebih gempak bahannya..

eima said... Best Blogger Tips

tak penah mkan lagi slalu nampak kat tepi jln bangi tu tp tak teringin lagi nk try ...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Saya pun baru try beberapa minggu yang lalu. Kali pertama masa tengah fenomena cuit sikit je. Tak berkenan pulak di hati walaupun katanya peminat cheese. Kali kedua ni maybe gerai ni memang famous (saya tak main kat dapurlah ya, semua gerai...pemalas katakan...hahaha...) so saya terasa pulak keenakkannya sampai datang beli dua hari berturut-turut. Dalam blog saya takda keluar lagi kisah saya beli pisang bertandan-tandan, maknanya bukan setakat pisang cheese tak pernah buat, goreng pisang pun tidak pernah, PK ^_^

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Kalau fiza. Fiza lebih suka pisang goreng cheese susu je. Tak minat sgt letak coklat. Tapi sedap kan letak cheese :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Best Blogger Tips

Akak tengok macam kentang goreng ada PK..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Best Blogger Tips

Akak tengok macam kentang goreng ada PK..

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

yummylicious!!

NzA said... Best Blogger Tips

bersepah xpe janji sedap dan murahhhhhhh....sgt2 murahhhhhh

umi alya said... Best Blogger Tips

Baru ni akak beli kt sini RM5/bekas. Manis sbb susu pekat

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Sedapnya...tp cam malasss nak membuatnya..hehehe

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Sya xpnh mkn lg pisang goreng cheese ni.. Nak beli malas, nk buat pun malas.. Tp teringin nak try rasa..

Diana Rashid said... Best Blogger Tips

ye...buat sendiri baru puas hati..kan??

Nastyna said... Best Blogger Tips

I... walau cheese berlambak dan murah kat sini, tapi masih belum terbuka hati nak tabur atas pisang goreng. mungkin sebab tak nak rosakkan kesedapan pisang goreng tersebut, maklum la.. payah nak dapat. hahahaa

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Kita sama PK sokmo ketinggalan konon makanan viral/fenomena tenet... saya pun baru rasa pisang goreng cheese+susu... tapi.. erk... saya xberapa suka la... muak pulak rasanya.. hahaha

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

tak merasa lagi.
area wangsa maju berlambak org jual.
rasanya buat sndiri lg berbaloi kot.kang beli ada je yg x puas hati.hahaha

nurbijen said... Best Blogger Tips

Saya pernah buat pisang cheese ni tapi tak dapat sambutan......
Rasa agak muak bila pisang+cheese... ke sebab saya tak pandai masak.... hahahha...
PK, bila cuba tu nanti share resepi yer :)

lieyalatif said... Best Blogger Tips

alaa cik puan kutu...die salah pakai cheese nieh...org pakai cheese parut tu...baru meletopssssss.... lieya pun ari tu baru pekena...q panjang tapi ku gagahi jugak...nak mkn punye pasal...rasenye kalo buat sendiri lagi puas hati kan...

LydSunshine said... Best Blogger Tips

nnt share resepi ye kalau buat sendiri. Nak buat sendiri sbb nak tabur cheese berlambak.

LYAfrina said... Best Blogger Tips

mmg nmpka sedappp sgt..
lya pernah beli sekali..tp sgt tak puas hati..just tabur sikit cheese kat atas..xde meleleh n xde choc.. mmg frust sgt

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Sedap ek... ada la jual kat sini tapi setiap kali pergi akak pergi dengan sumaiyyah yg ikut tekak ayah dia... payah la kami nak makan benda bercheese ni... tapi cuba kalau keluar dgn abang sado akak qayyum.... dia tekak pan asia

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Bekasnya sempit. Dia baru nak testing tu Murni. Lain kali buat sendiri ajelah dik. Bagi hero dan puteri Afia tu menikmati hasil ibunya pula... dudukkan dlm pinggan susun cantik-cantik barulah mantops:)

Najib Ariyan said... Best Blogger Tips

sedapnyaaa... tapi sesekali je lah saya boleh makan... takleh selalu... manis bah

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Hihi....yelah PK tak lawan KL punya pisang cheese coklat.....tp oklah tu harga dia Rm 2 henggit, kat sini tak dapat de...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

kalau buat sndiri mmg puas hati la kan... saya xpnh try lg