Pixajoy

Sunday, December 14, 2014

Home » Puding Paling Mudah

Puding Paling Mudah



Kebetulan opismate aku ada bagi buah nangka manis sedap rasanya. Mulalah otak berfikir apa nak bikin supaya nangka transform into delicious dessert!Pusing-pusing mini market akhirnya beli ni.


Tak susah nak sediakan pencuci mulut zaman sekarang. Sesekali apa salahnya gunakan teknologi yang ada untuk hasilkan puding semudah ABC. Cuma panaskan air, tuang serbuk puding dan sejukkan dalam peti ais. Aku je tak pernah cuba beli yang instant. Perisa mangga, sedap jugak rasanya. 



 Cut the nangka and the pudding into small pieces gitu..


Hirup sejuk-sejuk dengan susu cair. Sudah jadi koktail namanya. How mabeles u all..





16 comments:

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Sedapnya nangka.. Sya pernah try beli yg instant puding ni.. Tp jenama apa tah, kurang sedap.. Hehe

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Pagi2 mai sini depa tunjuk gambar makanan...waaa..menangis cheq.. baru nak hadam nasi lemak depa dah sedia menu minum petang yang sedap...

umi alya said... Best Blogger Tips

PK boleh masuk Masterchef gayanya, macam2 idea timbul

yana yassin said... Best Blogger Tips

Lepas bersalin nie tak berani lagi makan nangka,... kebetulan plak ada jer yg memberi time2 pantang nie.

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Sedapnya tu Muni. Terliur tengok. Nak2 puding letak nangka mkn sejuk2 time cuaca panas gini. Huh! Memang cair :)

ros_reeza said... Best Blogger Tips

tak pernah cuba buah nangka untuk buat puding.. macam sedap je :)

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

saya selalu jugak dulu beli yang brand nona tu..
alahai nangka dapnya. pantang lagi la.hukhuk

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam puan kutu..mmg sedap mkn buah nangka..tp klu sapa tak tahan..'kuat angin'..
K.atie klu msk bubur kcg..klu ada nangka..masukk sekali..mmg sedap!!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Nangka ni antara buah kalau org tak bagi mmg tak denya nak beli.... Hihi....Tp kalau dapat bedal jugak!. Dulu dulu selalu makan nangka ni dlm water chesnut, dessert Thai.....boss belanjalah selalunya

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Suka sgt nangka... sedapnya manis. Kalau beli kat kedai buah yg dekat dgn rumah saya tu, sekilo rm10. Yang dah siap kopek.

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

mmg mudah & senang membuatnyer kan, sedap lak tu

LYAfrina said... Best Blogger Tips

sedapnya nampak.. mkana sejuk2 lg best ni

nOe suhaimi said... Best Blogger Tips

x pernah beli lg puding instant ni...fuh...mabeles nampak nangka tu

sal ya said... Best Blogger Tips

Nangka madu... Sedapnya.

nurbijen said... Best Blogger Tips

Tengok gambar pun dah boleh rasa kemabelesan puding tu.... nyum nyum!

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Saya ni peminat nangka juga. Selalu beli yang sebekas jual kat Aeon tu bila teringin tapi bab puding nangka tu tak pernahlah den buat. Huhuhu... Itu perkara biasa, ya tak?
Eh, bila tengok kotak puding instant ni saya rasa ada dua kotak kat dalam almari. Entah bila saya beli dah lupa. Nanti esok saya checklah expiry date!