Pixajoy

Friday, January 30, 2015

Home » Basahkan Tekak Di Penang Hill

Basahkan Tekak Di Penang Hill



Puas meneroka dunia burung hantu (puas sangat.haha), kami lalu dekat deretan kedai pastu Aiman berkenan pulak dengan mainan teropong. Kami dah duduk dekat kerusi dia tak berganjak dari kedai membelek. Nak mintak tak berani. Kalau aku jangan harap la nak dapat. Dah tau dah peel dia, balik nanti dicampaknya merata tak tau sayang harta benda. Benda murah pun kalau dah seratus juta kali beli membazir je. En suami kan ke lembut hati sikit, senang-senang je teropong tu jadi hak Aiman.

Adik fia test dulu teropongnya.



Aku perasan banyak kedai cha ya nun alif saja. Ternampak satu kedai melayu terus order situ. En suami banana split, abang cendol special, aku dengan Aiman share ABC special. Konon banana split untuk en suami, tapi aku yang makan banyak. Sedap pulak aiskrim vanila dia. Ampun kalau ada yang meleleh air liur pepagi camni.hehe



ABC takdelah sedap mana. Cendol pun bolehlah. Model makan-makan ibu asal posing mesti buat gaya best.


Sekali lagi pose dari si chubby Aiman.


Afia macam biasa aktif kesana sini. Semua orang pun dia nak tegur. Ni kejap je dia dok diam camni selebihnya merayap keliling meja.


Ni ja gambar dalam feri yang sempat snap buat kenangan. Balik dah malam gelap pun. Ada tanya siapa Pakwa? Pakwa ni abang aku yang sulung. Orang Perak rasanya panggil bapak saudara yang sulung sebagai pakwa.



Lepas turun dari feri, Aiman pengsan dulu diikuti Afia. Nampak sangat dua-dua kepenatan.






10 comments:

umi alya said... Best Blogger Tips

Banana split, nyum2 sedapnya PK..

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Sejukkan tekak ni.. hehe. Nampak makin cantik pk ni :-) sejuk mata tgk ;-)

sudipVSsenduk said... Best Blogger Tips

wow! ABC yg sangat 'pelangi'

zarul farhana said... Best Blogger Tips

sedap tgk

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Ada ABC tu yang tak menahan! Si Aiman ni kalau letak dia suruh posing kat depan makanan, memang bagi tanda best je walaupun belum cuba lagi! Hahaha!

Dah habislah ni kiranya cerita Penang Hill. Lepas ni tak mahu pergi Lost World of Tambun lagi ke, PK? Huahahaa!

tiga lalat said... Best Blogger Tips

Salam. Hee banana split yg sedap.

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Tengok gambar abc dan banana split ni kali kedua pun masih buat rasa teringin.. sedap tu makan berebut2. Patutla boleh pengsan terus bila dah balik, makan dah jalan oun dah..apa lagi, tidur la ya Aiman.. pandai buat gaya bila ibu suruh posing ni. Boleh train Aiman jadi model sambilan ni PK. Cer pergi buat profile. Haha.. ada berani tak?

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Dah penat jalan, mmg pengsan la.. tp best... kenangan utk aiman n Afia.. tp Afia x ingat sangat kot.. nanti dia bc blog ibu dia ni, Haa.. baru lah ingat sikit²..:-)

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

alahai banana split, abc.nengok j la.
haritu sapa entah pergi bukit bendera katanya ttp utk renovation
pk pergi ok j..
rasanya mcm bulan yg sama..

LYAfrina said... Best Blogger Tips

nampak gaya ABC tu gah..rupanya rasa tak segah mana ye