Pixajoy

Tuesday, May 20, 2014

Home » Photobook Hadiah Harijadi Afia 1 Tahun

Photobook Hadiah Harijadi Afia 1 Tahun



Konon la kan hadiah harijadi untuk Afia, belinya dari taun lepas tapi tangguh punya tangguh nak buat, dekat nak expired baru hegeh. Masa beli harga sebenar RM92, kerana diskaun perlu bayar RM25 sahaja. Rupanya masa submit photobook, actual price RM100, so kena add RM 8. Walaupun harga murah tapi aku rasa tertipu sikit dengan sistem pixajoy. Ada lagi sebuah photobook aku beli tapi rasa malas gila nak bikin.huhu


Hasil tak seberapa, dari air tangan ibu yang secara belasahan menghasilkan gambar serta serba sedikit catatan perkembangan Afia dari kelahiran sampai sambutan harijadi pertama. Mari usha mana yang sempat ibu snap.



Muka buku gambar aksi Marilyn Monroe. Hardcover 6x8 je mampu. Tapi puas hati la gambar lawa.


Afia lahir bermata sepet putih melepak. Abah kata ingatkan  anak cina mana, siap keluar dialog bikin suspen masa azan dan iqomatkan si bambam, "Betui ka anak aku ni?" Nurse terkejut dan cepat-cepat check nametag.huhu.


Masa ni baby Afia sangat bambam dan suka kamera! Sungguh ibu miss that moments.


Semakin membesar semakin bulat mata. Yang melepaknya hilang, kini tinggal hanya putih.hehe


Eh ibu nak tumpang enterframe!


Why u grow up too fast?


Punya semangat kental nak publish entry hingga sanggup membuang masa yang tak berapa nak free. Dua malam aku tunggu gambar upload. Bikin panas sungguh line internet sampai terbantut semua aktiviti BW. Dah la minggu ni super sibuk. Jari ramping ibu yang berkedut tu sila buat-buat tak nampak sajo!




31 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Best ada photobook hasil tangan sendiri. Bila besar kelak mesti Afia akan senyum melihat ini. suka:)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah mmg gigih ni. Saya pun ada satu beli pixajoy tapi nak expired dh tak juga buat. Cuti tgh tahun ni pula la cuba ushakan. Lawa nampaknya gamba2 Afia tu. Bila dah berlalu kita rasa cepat sangat perkembangan anak-anak ni.. alahai. Apa yang penting diorang sihat selalu

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

wahh! mmg cantik2 gambar Afia dlm tu.. comell..
kami dok sllu beli yg Photobook tu:)

Tihara said... Best Blogger Tips

best jugaka da photobook ni
memang ramping jari mu itu :)

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

comeynya semua gambar2 dlm photobook tu..tengok aksi Afia tengok gambar dia..pandai jer..:)

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

tapi gambar2 dlmnyer cute sgt2 lah hehehe suka tgk !

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

mmm noe pun teringin nk buat photobook....sbg kenangan anak2...

eita said... Best Blogger Tips

comel je kan...

aIEn said... Best Blogger Tips

waahh best nyer!! nk wat photobook jgk la utk my lil princess tu =)

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips

atototo puan kutu..
comel anaknye

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

cantiknya..pitcher covernya tu..
kemain ceksi lagi afia.
nanti nak buat jugak la.hihi..

nurbijen said... Best Blogger Tips

special nyer hadiah birthday Afia... Aset berharga bila dia besar nanti :)

umi alya said... Best Blogger Tips

teringin tapi tak reti nak buat..

lizz said... Best Blogger Tips

Waaa bestnyer lizz dah esign photobook tp tak print2...huhu
Lain kali buat gini jwrla senang lawo pun lawo tak yah design2 sendiri....
Lawo afia ni tau...

LydSunshine said... Best Blogger Tips

bestnya photobook yang ada tingkap ni. Ada gak nampak offer ni ari tu tapi tak beli. Pixajoy punye fotobuk cantik.

LiYa HaNiF :: said... Best Blogger Tips

liya pun ada beli gak promo pixajoy tu.. smpai laaaa ni tk buat2 lagi.. nnti nk check dh expired ke blum hehe

NzA said... Best Blogger Tips

suka3x....kenangan terindah buat afia..ingat tau jasa ibu afia tu gigih nk update bagai tau...

trlalu cpt masa berlalu..tgk2 afia dh mkin membesar....

Ibu Lala said... Best Blogger Tips

Nak buat photobook ni tp x pandai la.

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Best jugakkan Photobook ni...lama dah tengok kat blog orang...mcm teringin jugak nak buat....

mamawana said... Best Blogger Tips

Assalamualaikum

Comelnyer... bahagia nengok foto2 sini

neesa_jun said... Best Blogger Tips

bestnya...nk tiru idea nih...leh??

anamizu said... Best Blogger Tips

wahhh cantiknye photobook afia !
mesti afia kagum nti bila dah besaq sbb ibu buat special kat afia hehe

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

sy ada beli gak... tp xbuat2 sampai skrg... padahal bbrapa hari je lagi nak xpired... adehhh mls sungguh... pdhal yg saya beli tu free je pun dr rm100++.. cuma bayar kos pos rm8...

Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Jelesnya hehe.. akak x buat2 lg utk iman :(

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Besan pun belum berphotobook lagi, PK. Baru ni ada dapat percuma tapi belum sempat nak pilih gambar. Maklumlah 'busy' kan. Yalah tu saya busy sangat!

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Mmg bersemngat akk buat potobook afia ni..tp lawa..leh tgk2 bila afia besaq nnti ^_^

Izzati Amira said... Best Blogger Tips

comelnya photobook (:

ros_reeza said... Best Blogger Tips

wah..dah ada photobook :)

husna zahidi said... Best Blogger Tips

bestnyaa ada photobook mcm nih..
zmn skarang konfem tak sempat nak pergi cuci punya..lpas tu simpan buat pekasam je dlm memory card..-.-

LYAfrina said... Best Blogger Tips

lya ada gak ambik photobook dgn pixajoy masa dia buat promotion bln 3 bru2 ni.. just rm5.00 & dpt free 1 lg photobook lps ada 3 org y buat photobook guna id lya. tp lya punya saiz kecik .

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Priceless present.... berat juga afia masa keluar eh....