Pixajoy

Tuesday, May 13, 2014

Home » Afia Jalan Seminggu Selepas Birthday

Afia Jalan Seminggu Selepas Birthday



Lebih kurang seminggu selepas birthday, Afia mula menunjukkan tahap confident berjalan sendiri tanpa disuruh. Kemain menyengih dia bila kita clap hand. Pertama kali ibu tengok Afia jalan sendiri pada usia setahun 6 hari. Sebelum ni kena dirikan dia dulu pastu ikut mood dia nak berjalan menuju kearah kita atau tidak. Sesekali boleh la tengok aksi Afia berjalan beberapa langkah, selebihnya merangkak lagi best si bambam kata.

"Budak ni bukan kita boleh paksa jalan, nanti depa pandai sendiri.."

Ada benarnya kata seorang kawan, tapi tak dapat dinafikan rangsangan dan sokongan adalah sesuatu yang sangat motivasi untuk berjaya. Indahnya perasaan seorang ibu bila melihat situasi seorang abang dengan penuh semangat bertepuk tangan memberi sokongan padu pada seorang adik.

"Go Afia..go Afia..go Afia..go Afia.."

"Meh jalan kat abang meh.."

"Go Afia..go Afia..go Afia..go Afia..go Afia.."

Si adik semangat juga tepuk tangan untuk diri sendiri pastu haram tak jalan.muahaha.. 





Even Afia masih memerlukan bantuan untuk berpaut berdiri sebelum memulakan langkah, kira dah boleh declare kot Afia boleh jalan pada usia setahun seminggu. Jalan pun dah banyak langkah. Semakin hari semakin giat menunjukkan kehandalan. Video ni sebagai bukti. Good job Afia Imanina! 





18 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah...Afia dah jalan. Good girl.. kurus la lepas ni, melasakla nampaknya..awal juga dia dpt jalan ni.. bagus2..

Acik Erna said... Best Blogger Tips

Come je tengok Afia nak imbang badan jangan bagi jatuh

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Wah bambam mama dah blh jalan....

Nor Salmi said... Best Blogger Tips

Wah, dah boleh jalan Afia! Lepas ni boleh la tolong ibu kemas rumah..

Nastyna said... Best Blogger Tips

yayyy good job AFia, pasni lagi ligat la mak nya nak ngejar.

Izzati Amira said... Best Blogger Tips

ala alahai.. comelnyaa.. heee

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

comelnyerrrr...jauh dia dah boleh jalan..

ummiross said... Best Blogger Tips

Seronoknya tengok video ni, teringat masa anak2 ummi kecil dulu.

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Good job, girl! Lepas ni bolehlah tolong angkat pakaian di jemuran ya, Cik Pia!

Touching gila rasanya bila melihat anak berjaya selangkah ke hadapan dalam hidup yang panjang ni kan!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

alolo.. comelnya dia..

akak ada masa, jenguk sini
anda di tag .. jemput ye ^_~

http://lobaksusue.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-maria-firdz.html

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

hehehe.. comel nyer !

nurbijen said... Best Blogger Tips

Well done Afia... Dah pandai pun dia jalan... Best kan dapat capture moment menarik lagu ni :)

n O e s u h a i m i said... Best Blogger Tips

wahhh...congrats afia..nanti leh jalan kt shopping complex k.. :)

Masya said... Best Blogger Tips

hohoho terbaiklah akhirnya roti sarang lebah homemade hihihihi siap dimakan dirumah

Masya said... Best Blogger Tips

opsss silap komen, inilah padahnya maraton baca ... hahaha... tahniah afia dah selamat berjalan... lps ni jenuhlah ibu kejooo

PetakBunga said... Best Blogger Tips

lepas ni siap lah kena mengutip afia..

go..go afia..terokai dunia baru.

Shark Kay said... Best Blogger Tips

waaa..
dh pandai bjalan dah bambam..
lama sungguh x singgah cni tgk perkembangan dia.

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

COMEL JE AFIA NI... HIHII