Pixajoy

Wednesday, May 07, 2014

Home » Checkup Afia 12 Bulan

Checkup Afia 12 Bulan



Kisah semalam pergi checkup si bambam. Lepas hantar Aiman Kafa dalam dok sembang dengan si kecik ni, tengok kat sebelah dah tidur rupanya. Kemain ibu cakap sorang-sorang. Bukan jauh pun RSAT dengan rumah. Masa aku angkat masuk RSAT Afia masih tidur. Masuk dalam bilik nak checkup dengar ada budak bising baru dia terjaga.



Berat : 9.27 kg
Panjang : 75 cm
BMI : 14
Lilitan Kepala : 46 cm

Masa nak ukur nurse tegur, "panjang dia ni..". Tengok la ibu dan abahnya kan sambil berkata di dalam hati.hehe. Sama macam Maktok selalu kata Afia ni tinggi. Perkembangan semuanya memuaskan. Nurse puji juga Afia senang bagi kerjasama. Kena cucuk kompem menangis. Sekejap je si bambam ni nangis pastu dah boleh senyum. 




Sebelum drive balik wajib abadikan wajah si dara umur setahun. Banyak sikit gambar, birthday girl katakan.huhu






20 comments:

- AZIE - said... Best Blogger Tips

ehh btl memg tinggi ni...alhamdulillah afia membesar dgn sihat.

adrianna syaz said... Best Blogger Tips

Selamat hari lahir afia :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Best Blogger Tips

Salam ukhuwah PK,

Selamat Hari Lahir buat si bambam Afia ye... memang tinggi orangnya tu.. baru setahun dah 75cm panjangnya...

Akak follow #1005, jemputlah ke blog kecik akak ye :)

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Hihi dah setahun si bam-bam ni..makin cerdik lah ni kan..boleh geng dgn abg Pa'e..tinggi & panjang:)

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

lenanya dia tido walopon sambil duduk..:)

lieyalatif said... Best Blogger Tips

afia comelllllll!! meh nak kiss sikit...

alhmadulillah membesar dgn sihat sempurna...

kalo checkup mmg tertunggu2 berat terkini kan cik puan kutu....nak tgk cukup tak kite bagi makan heheehe kalo naik kilo tu hepi je kite dibuatnye....

Acik Erna said... Best Blogger Tips

dah setahun anak dara comel ni..Happy Birthday Afia

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Cik Pia, Adik Cute tak pernah nangis masa kena cucuk tau. Cuma 'ek' sikit aje pastu melenjan minta golo-golo kat doktor :)

Eh, samalah! Adik Cute pun tinggi berbanding rakan sebaya. Kira kalau naik pelamin ni sesuai sangatlah - sama tinggi, sama cantik, sama padan gitu :)

Takpa PK sekarang ni kena belajar cakap sorang-sorang dulu. Nanti bila Cik Pia dah besar sikit, bolehlah ajak berborak hal ehwal negara. Confirmed idea Cik Pia lebih banyak dari ibunya.

my adam said... Best Blogger Tips

wahhhh!!! dah setahun kan! bestnyaaaa!!!!

lama x jenguk gambar afia ngan aiman :)

aIEn said... Best Blogger Tips

hepi besday afia =)

BUNDA a.k.a KN said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah, perkembangan Afia semuanya memuaskan...

Nastyna said... Best Blogger Tips

amboi cik pia... best yer tidur dalam keta, macam bos bos dah ha. hehehe berat dia pun boleh tahan kan, baru setahun tu. si jj ni dah nak masuk 3 tahun tapi baru 14kg beratnya, nampak jer gemok.

Kak Aya said... Best Blogger Tips

dah setahun ye Afia! lepas ni giliran zahra pulak setahun..kejap je rasanya masa berlalu..semoga Afia membesar dengan sempurna dan akan menjadi anak solehah.

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah... sihat, cerdik dan mudah dijaga. Setahun cepat masa berlalu kan..

Happy birthday sayang...

LydSunshine said... Best Blogger Tips

tinggi ye afia ni. alhamdulillah dah cukup setahun dan sihat walafiat.

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Ohhhh dah setahun yeh....dah bukan baby lagilah hehe....masa tido tu suka tengok....tulus muka dia

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah.. tinggi juga cik pia ni. Lebih kurang Nazif tinggi dan beratnya. Macam agak tak sesuai dgn usia dia dh nak masuk 2 tahun..

nurbijen said... Best Blogger Tips

Senang nak uruskan Afia... Nagis masa nak kena cucuk jer... Good girl!

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

setahun dah.
alhamdulillah.tinggi le nnt ye :)

Shark Kay said... Best Blogger Tips

yeayyyy..
tahniah bambam...
dh besar dh dia..
makin kiut ler anak dara mak sorg nie.