Pixajoy

Sunday, May 25, 2014

Home » Kisah Seminggu

Kisah Seminggu



Nak kata busy tu macam biasa minggu ni memang agak sibuk. Sempat juga menjenguk baca entry kalian tapi tak dapat komen sebab line macam tahi. Sekali dua aku cuba up entry tapi tunggu punya tunggu loading macam tahi juga, tu yang tak berupdate. Ni pun baru dapat bayar bil semua. Nak login maybank2u pun stress tunggu. Harapnya lepas ni line molek-molek saja untuk aku marathon lawat kawasan.

Hari Isnin aku kursus, Selasa dah masuk kerja sejam pastu kena halau balik lepas MB umum cuti kelepasan Am Kemangkatan Pemangku Sultan Kedah. Baru berangan nak guling-guling mengulit Si bambam tapi potong bila tetiba karen takde sampai petang. Lepas Zohor dah tak tahan panas kami keluar cari makan sampai ke Kepala Batas (Penang). Lepas tu balik SP semula lepak dekat taman Jubli.


Si chubby memang mudah dapat kawan dimana saja. Dalam ramai-ramai camna boleh terjebak kawan dengan anak India tiga orang. Kamceng lak tu geng main sama. Yang tak bley blah siap berharap dapat jumpa depa tu lain kali. Aku dan en suami mampu gelakkan saja. Satu Malaysia katakan!


Si bambam tak berapa rajin praktis jalan. Baru nak biasakan diri dengan kasut dan berpijak dibumi nyata. Jalan sekejap terus landing buat muka takde perasaan.


Lepas Taman Jubli sambung cari angin dekat Tesco. Terjumpa kawan en suami kata letrik dah ada cepat-cepat kami balik rumah. Hari seterusnya terus busy dengan kerja. Habis kerja pagi Jumaat bertolak balik kampung siap-siap dari opis kemudian Sabtu dari kampung bertolak masuk opis semula. Rumah pun tunggang terbalik. Hari ni off baru bernafas sikit. Nak pulun buat kerja rumah yang tak pernah habis ni pun buat apa. Tunggu aku datang ye kawan-kawan!hehe





14 comments:

Nor Salmi said... Best Blogger Tips

Comel je Afia posing macam tu. Abang Aiman tentu peramah kan.. sebab tu cepat dapat kawan.

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Tu dia, dah muncul PK.. ada macam2 hal tu, patutla lama tak buat entry.

Memang tak tahan kalau tak ada letrik, lama2 pulak tu. Tahziah atas kemangkatan pemangku sultan, dengar cerita Sultan Azlan Shah pun tgh gering, ada di IJN. kita doakan semoga baginda cepat sihat semula.

Aiman ni agaknya memang jenis pandai bergaul. Bagus2, tak susah dia nak dapat kawan tu tanda yang bagus.

Cik Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips

patut la lama x nampak puan kutu kita ni kat blog.. si bambam, giat berjalan la lepas ni wooooahhh!!!

Acik Erna said... Best Blogger Tips

memang sibuk kan PK..acik ni nak kata sibuk tak sibuk sangat..tapi ada je benda yang perlu dibuat..dah daftar hero bongsu nanti baru ok kot

ros_reeza said... Best Blogger Tips

sampai ke kepala batas cari makan. hihi.. kalau letrik takde, baik keluar kan kak.. duk dalam rumah, panas...

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

abang memang peramah ye..dapat kawan di mana2

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Alahai napa Afia nampak kurus ni? Diet Atkins ke? Kata ibu kerja masak je kerjanya...

Aiman memang peramahkan, baguslah gitu. Anak India pun takpa, dah katanya 1Malaysia.

Puaslah berjalan sementara letrik takda ya, PK. Soal kerja rumah yang tak pernah abis tu, tolak tepilah. Memang rajin macamana sekalipun, tetap ada kerja yang nak dibuat bila di rumah.

Bab line tenet ni, cuba tiru macam saya. See, I nyer line tenet smooth and steady aje. Yalah hak free memang gitu. Office yang bayarkan ... :)

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Abg Aiman yg peramah..senang je nak dpt kawan..:)

lizz said... Best Blogger Tips

peramah orangnyer yer,,,abang aiman nitau bagus la cepat dapat kawan...
ololo comeynyer afia anjer2 auntie sorang nih...

lizz said... Best Blogger Tips

peramah orangnyer yer,,,abang aiman nitau bagus la cepat dapat kawan...
ololo comeynyer afia anjer2 auntie sorang nih...

husna zahidi said... Best Blogger Tips

hye afia.. hehehe.. penat jalan kot.. tunggu dah boleh lari sikit, ibu plak tak larat kejar..:p

LYAfrina said... Best Blogger Tips

comeynyer baby afia...

anamizu said... Best Blogger Tips

abg aiman ni hensem & peramah ni sbb tu cpt je dpt kwn kat mana2 pon hehe

alololo afia mls nk jln ye. ggit pp tu kang ha aummmm hehe

Nora Karim said... Best Blogger Tips

Abg aiman dlm gmbr pun nmpk peramah... mmg padan la mudah dpt kwn...