Pixajoy

Saturday, February 15, 2014

Home » Rumah Anakku, Syurgaku

Rumah Anakku, Syurgaku



Rumah Saya, tajuk homework Aiman. 

Teruk benar lukisan rumah yang dia lukis di sekolah. Sangat abstrak dengan kesan mata pensil. Mata taknya, lukis padam, lukis padam. Bengkak hati ibu melihat rumah anakku, nerakaku itu.haha..Aku dan Aiman cuba google cari lukisan rumah buat inspirasi. 


Ini baru betul Rumah Anakku, Syurgaku. Barangkali Aiman ni sama macam ibu, boleh melukis bila melihat contoh. Kalau reka sendiri memang hancur. Dia punya tak menyabar nak tunjuk rumah dia ke cikgu, hari-hari nak bawak buku lukisan padahal Pendidikan Seni Visual seminggu sekali je.

Ibu cuma bagi arahan. Semua Aiman lukis sendiri. Ibu ada juga tolong Aiman mewarna. Apa ada hal, skill ibu mewarna setaraf budak 7 tahun saja!hehe 






13 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha... tajuk lukisan rumahku ya.. nampak dah kesyurgaan tu. Dah macam rumah english style tu. Lawanya rumah Aiman ya. Kena google bagai nak siapkan kerja rumah budak tahun 1 pun... adoi.. mulalah saya risau ni. Nanti ada ke masa nya saya nak jaga kerja rumah Naim

NzA said... Best Blogger Tips

He3x....nasib baik aiman dpt ibu yg rajin, kalu dpt ibu mcm ibu farouk nie alamatnya tetap akn jd nerakaku....

MulutPayau said... Best Blogger Tips

Cantik Aiman lukis...
Rasanya utk budak2 besar Aiman baik kita bagi contoh...tengok cikgu2 skolah akak yg aajar tahap satu, dia orang akan lukis terlebih dahulu atau ambik gambar dari mana2 dulu sbgai contoh..




Nastyna said... Best Blogger Tips

walau ikut contoh, still ada talent, cer bagi kat I, memang neraka jahanam jadinya.

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

besar rumah..boleh lendig kapal terbang

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

mujur la dpt melukis walau kena cari cntoh , daripada sy lgsung, dah bg cntoh pun kelaut juga..haha

Nora Karim said... Best Blogger Tips

alololo... comei lukisan aiman tu...

Masya said... Best Blogger Tips

cantik sgt dah ni... nak banding dgn amir.. dia x pandai melukis sgt..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Sampai hati belum apa-apa dah kata rumah anakku, nerakaku. Sekarang ni PK memang kita kena check 8belaskali kerjarumah anak-anak. Entah apa-apa nanti mereka buat. Setakat skil mewarna tu memang kena adjust. Kalau mak ikut skil mewarna mak, nanti cikgu boleh detect pulak. Kenalah turunkan skil tu dari excellent kepada buruk rupanya :)

- AZIE - said... Best Blogger Tips

cantilah rumah aiman...siap ada kolam lg..

TelingaBulat said... Best Blogger Tips

kreatifnye aiman ;)

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

hihii punya semqangat aiman nak tunjuk kat cikgu yer.. hihii

tp cantik aiman lukis.. saya lagi xda skill melukis + xminat pun

Chot said... Best Blogger Tips

tu kete terbang ke kak?