Pixajoy

Saturday, February 22, 2014

Home » Mandi Kolam Paling Luar Biasa

Mandi Kolam Paling Luar Biasa



Dah dekat 3 tahun pindah SP kolam Aiman tak pernah guna. Takde tempat sebenarnya nak bentang kolam. Ruang rumah kat belakang tempat basuh baju pun kecik tak macam rumah lama. Kuarters kami duduk master bedroom memang besar. Kebetulan aku nak mop lantai, dapat la idea bernas bentangkan kolam dalam bilik bagi Aiman berendam melepas gian.  

Berkubang depan pintu toilet bilik pun boleh. Tak pernah dibuat orang.muahaha. Isi air sikit sudah, kang banjir bilik aku.


Abang kemain suka. Adik muka jakun.


Cuak gila muka Afia bila aku masukkan dalam kolam. Bila aku meniarapkan dia bantai nangis. Terkejut kot pertama kali direndam.hehe


Abang mandi sorang-soranglah ye..


Terus bukak baju Afia nak mandikan dia, saja je usik masukkan dalam kolam buat kali terakhir nak pulak pandang kamera.

Nak bawak bebudak ni pergi Carnival pun tak dapat. Abah depa awal tahun agak busy dengan kerja. Janji Aiman happy. Sebab kecewa Afia tak minat pool, ibu dengan Afia berenang atas tilam sajalah. Gasak la abang Aiman berkubang sampai kecut.






17 comments:

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Budak2 dan air ya.. eh, Naim dah lama tak minta nak mandi kolam kat depan rumah.

Afia takkan takut air ? Haha.. malu2 ya.. nanti boleh main air sama2 dengan abang ya..

mamawana said... Best Blogger Tips

Assalam,
Bestnyer berendam berkubang gini. kalu org tak nampak dgn emak budak sekali boleh join. hihihi

Muhammad Taufiq said... Best Blogger Tips

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

NzA said... Best Blogger Tips

hahaha.....mmg unik swimming pool kt dlm bilik....nnti ibu n abahnya bolehlh berendam jugak.....

Petak Bunga said... Best Blogger Tips

Surut air abg masuk kolam.
hi

mama ila said... Best Blogger Tips

wahh..dalam bilik yer...ok apa..best..xpanas =)

Nastyna said... Best Blogger Tips

memang luar biasa ni, baik la dari takder langsung, at least Aiman pun gumbira, ibu pun senang. Bagus jugak sebenarnya kalau boleh biasakan Afia dengan air sekolam tu kan, hehehehe tapi takut lak dia.

Chot said... Best Blogger Tips

lepas gian..jadi lah..

LydSunshine said... Best Blogger Tips

Hahahah. Ada gak terfikir nak buat mcm puan kutu buat ni. Bentang kolam depan bilik air. Tapi mmg sempit sgt ruangnya. Tak muat nak letak kolam pun haihh...

Kesuma Angsana said... Best Blogger Tips

hehehe budak2 main air ni mmg sukalah kan.. tapi nampak abang yang lebih2 teruja ni !

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Kolam ni budak mmg pantang tengok...
mesti nak berkubang....Mula mula mmg le gitukan Fia...cuba test lusa sekali lagi....confirm Fia tak nangis dah....

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Sampai hati PK, banyak sangat air dalam kolam untuk si Aiman nih. Sampai nak tenggelam punggung hah... hehehe...

Tak kisahlah, depan toilet pun jadilah. Janji dapat melepaskan geram yang tersemat, lama tak mandi kolam.

Ibunya biarlah dia berenang-renang di tepian katil sampai lebam. Memang pun favorite dia, kan,kan,kan!

lizz said... Best Blogger Tips

wah2 aiman berendam..seronoknyer adik afia pun join tapi takut lagi ololo...
sesekali lepas geram aiman nak mandi olam yek...

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

senang kan. letak dalam rumah.pastu berendam.hihi

sal ya said... Best Blogger Tips

adehhh...

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

hahaha..lawaklah bc entry ni..Aniq pun takut kalau masuk dlm tu, pdhal mak ayah dia ni dah excited..hehe

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

carnival tu, sorg berapa rm yer muni?