Pixajoy

Wednesday, December 26, 2012

Home » Teropong Jantina Adik Aiman

Teropong Jantina Adik Aiman



Cerita Pangkor akan menyusul kemudian. Ada tragedi disebalik kegembiraan.  

Tadi siang buat checkup bulanan. Bulan lepas nurse cuma ukur perut tapi today nurse ada scan baby. Seiring kecanggihan teknologi, niat dihati memang nak buat 4D. Tapi macam takde green signal je dari en suami. MIL pun kata tak payah buat, tak baik. Apakah?hehe..

Tiba-tiba bagai orang menyorok di sorongkan bantal nurse tanya, 

" Dah tahu jantina anak?" 

Aku jawab belum, kemudian menyusul soalan, kenapa? nampak ke? 

Bagus la nurse sekarang ni, dah macam doktor!

Perut aku ditonyoh-tonyoh lagi.

Nurse tadi panggil sorang lagi nurse. 

"Cuba tengok ni! Rasa-rasa?"

Jeng..jeng..jeng..

"Rasa-rasa macam tut"

"Alhamdulillah..." perkataan syukur laju menyusul dari mulutku.

"Belum comfirm lagi tau, rasa-rasanya la. Kalau nak comfirm tunggu doktor scan", kata nurse.

Aku senyum simpul je...

"Kejap nak carik jantung baby". 

Baby asyik tayang punggung pastu tak duduk diam. Comel sangat!

Akhirnya..terlihat jelas di skrin denyutan jantung baby.

 Masa nak balik nurse cakap sekali lagi, "Rasa-rasa macam tut"


* tut tu boy ke girl? RAHSIA LA...keke



24 comments:

izan mama mia said... Best Blogger Tips

mesti girl....tu yg senyum tuuu..hikhik

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Fiza rasa adik aiman insyaallah girl :)

Cik Gee said... Best Blogger Tips

alah... sempat lagi nak rahsia2 tuhhhh....... xpe nanti kita semua pasti TAHU jugak.. keh3...

Azlan Strider said... Best Blogger Tips

salam..congratulation on ur pregnancy..semoga semua selamat..hehehe :D

Regards,
-Strider-

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

ada gmbar ke? line tak ok..huhu


Ummi Iman said... Best Blogger Tips

Salam puan kutu ;) jealous dgr ramai yg menambah. Alhamdulillah rezeki yg cukup tak ternilai. Semoga terus membesar dgn sihat dan selamat melahirkan. Tahniah!

MulutPayau said... Best Blogger Tips

tuttt....amboiii dik, berahsia pulak ya...tak sabar nak tahu ni..mesti girl kan.....

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

yeay!! husna rasa pompuan..
syoknyaa..;D

*eksaited pulak..=P

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Best nya... mesti aiman x sabar nak main dgn adik. Aiman boleh tlg jaga adik.... seronoknya!!!

sal ya said... Best Blogger Tips

girl la tu. sebab laju je ucap syukur. hahaha...

Nor Salmi said... Best Blogger Tips

Girl kot tapi yg lebih penting kesihatan baby. Betul tak?

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Kakak pulak yg suspen dah jadinya. Tapi yg penting sihat kan...

Masya said... Best Blogger Tips

ala.. bg jerlah tau... takpe.. saya tunggu baby lahir nanti...

zie marziah said... Best Blogger Tips

wah2 bestnya..
ala mesti gegirl kan:)

transformed housewife said... Best Blogger Tips

TAK KIRA ANAK KE BERAPA PUN. RASA SERONOK NK TAHU JANTINA TU ADA KAN.

Munnafendy said... Best Blogger Tips

olohh main tut2 lak kak murni....saspen!

Wak Gelas™ said... Best Blogger Tips

boy je yg ada tut kan makk? ehhhee, ..

TechKini.com said... Best Blogger Tips

Kembar je la. Satu laki satu perempuan :)

-> ❤ TechKini.com

LYAfrina said... Best Blogger Tips

hihi..boy ke girl???
apa2 pon moga baby & mama baby sentiasa sihat..

cikgu Naman said... Best Blogger Tips

yang penting sihat walafiat kan? hehe

Jom cuba luckydraw, mana tahu dapat photoshoot+photobook untuk bakal cahaya mata baru tu ;)

http://www.cikgunaman.com/2012/12/cabutan-bertuah-menggapai-gadjet-impian.html

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

girl le tu kannn... aminn... moga dpt sepasang lah sahabat ;)

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

baby girl..in shaa ALLAH.semogaselamat semuanya..

fieda said... Best Blogger Tips

mintak2 girl ye aiman...

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

mesti girl, tu yg tersenyum tu.. hihii