Pixajoy

Monday, February 22, 2016

Home » Sepetang di Pantai Merdeka

Sepetang di Pantai Merdeka



Kisah santai Jumaat lepas. Sampai Pantai Merdeka terus terkam makanan kat ekspo. Isi perut dulu paling utama.hehe


Bawak semua hasil menjala ke medan selera pastu order ABC special. Satu ni share 3 orang pun puas la makan.


Kami beli dua ekor sotong goreng tepung gergasi plus kopok lekor plus aneka ball cucuk. Makan ni saja dah kenyang..lagipun dah lunch kat rumah sebelum datang.


Aiskrim dipuncak ABC macam biasa la Kak Pia punya.


Perut dah kenyang jom kita round ekspo sebelum ke pantai. Abang Aiman pantang abah offer toys, dapat gak topeng...siap ada lampu lagi topeng ni.


Afia sibuk nak bubbles..belikan dia yang pistol terus ditembak bubbles pada semua orang sepanjang jalan.


Dah pau abah sorang satu..sukalah anaknda berdua ni.


Excited main sampai suruh pose dah tak endah. Layankan je la..


Tak sah kalau datang sini tak ke playground


Abang Aiman jadi bodygourd Kak Pia..ibu abah pantau dari jauh.


Yey suka dapat main buai. 


Hampir dua jam kami kat sini. Sampai rumah ngam-ngam azan maghrib. Asalkan anak-anak happy sudah. Insyaallah next time ada masa kita ke sini lagi.





12 comments:

lieyalatif said... Best Blogger Tips

seronoknye santai2 mcm nie...yg paling best tang makan2 gitu leee....betul tu cik puan kutu, tak yah makan berat2 pun...gitu jek pun dah kenyang kan...lagi2 layan angin pantai....tapi ape pun eskerim terpacak memacak tu win....mmg lain dari yg lain....

Norhayati Mohd Isa said... Best Blogger Tips

Anak2 itu lah kegembiraannya bila dapat mainan tu PK..
Kita nak berjalan pun senang, tambahan perut dah kenyangkan.. :)

eima said... Best Blogger Tips

lama dah tak pernah dtg ni ..seklai je kot dulu .. puluh tahun dah .... 20 ade kot

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kalau tak pow makabah, bukan anak-anaklah namanya, PK ^_^ Kalau family saya ni, yang selalu kena pow sayalah. HD tak peduli. Jangan haraplah nak pow, Daddy. 99% tak akan dapat!

Aiskrim tu beli asing-asing ke atau memang tercucuk atas ABC macam tu? Konpiuslah saya!

Tapi ABC tu memang nampak mantap sekali. Merembes dah air liur kat tepi-tepi mulut ni. Saya ni puasa tau hari ni!

aryan azra said... Best Blogger Tips

mengancam betul ABC tu...seronok anak2 dapat bermain ye, bagus abg aiman pandai jaga adik

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Tetiba teringat lagu Lan Crystal ....di Pantai Merdeka, agaknya kisah kat sinilah ek.

Budak budak dpt jalan jalan, lari lari kat padang pun dah suka. Tambah lagi kalau dpt offer mask Starwars...pergh mmg ummp sungguhlah....

Puas dah meneman anak kat Playground dulu dulu PK...

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Aiman memang nampak boleh diharap utk jaga adik
Adik pulak tengah nak ligat sabar ajelah bang:)

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

Suka budak budak bila dapat berjalan. hehehe... ABC tu terliur di buat nya kak !

LiYa HaNiF :: said... Best Blogger Tips

seronoknya budak2 tu yerk... ^_^

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

ekspo tu memanjang ade ke pk ?
lama dh x jejak pamtai merdeka
last p msa joined program dgn keda. thn bila ntah..

eskerim cik pia dapnyee..

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

entahlah biasa dok p hari jumaat memang ada..kok hari biasa tak tahu pulak

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

ang dh tersedia cucuk kt atas ABC tu la MD oii