Pixajoy

Wednesday, February 17, 2016

Home » BOH Tea Centre Sungei Palas Cameron Highlands

BOH Tea Centre Sungei Palas Cameron Highlands



Destinasi kedua selepas Lavender Garden. Tea Palas ni dibuka seawal 8.30 pagi dan tutup pada 4.30 petang. Nasiblah kami sampai agak awal..perjalanan lancar waktu pergi..masa on the way nak balik tu je jam sikit. Tersekat kejap almaklum jalan kecik pastu bengkang bengkok.

Parking pun penuh juga..tunggu orang keluar baru boleh masuk park. Alhamdulillah dipermudahkan. Tempat parking kat bawah pastu menapak la panjat bukit menikmati keindahan dan kesegaran cuaca Cameron Highlands.





Kat sini ada ladang teh saja la pastu sebuah cafe. Kami duduk tak lama, snap picture lebih kurang pastu turun. Cafe dia pun penuh dengan umat manusia..takda chance nak lepak kena bagai sepotong kek. Tak salah aku dulu-dulu boleh tengok cara proses teh tapi sekarang dah tak ada...ke aku tak habis pusing. Mai Cameron last pun zaman sweet 18..berpuluh tahun dah pun. Yang selalu naik turun Cameron mesti gelakkan aku kan.hahaha..







Ada satu lagi je kot entry CH. Banyak tempat dah terlepas sebab tak tahu lokasi. Sapa suruh menonong je pergi time cuti perayaan bersambung cuti sekolah..cari nahas la kan.








7 comments:

Norhayati Mohd Isa said... Best Blogger Tips

Akak pun kalau ladang teh ni hanya berhenti tepi jalan ambil gambar..
Tak pernah explore ladang tu..
Kena pergi 3 4 hari tu PK..
Baru boleh explore sungguhh CH ni..

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Kakak perhatikan Pia tu boleh tahan juga kan.
Tak penat dia tak meragam. Muka ceria memanjang
Kalau macam ini senang nak makan angin selalu:)

Daddy Ziyyad said... Best Blogger Tips

Boh Tea Centre ni la satu2 nya tempat yg saya belum masuk lagi di CH. Dekat2 situ ada rumah pekerja ladang teh warna biru, cantik utk buat outdoor photography

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

ada lagi pk. msa saya p mac 2014 tu. dlm kilang sebelah

husna zahidi said... Best Blogger Tips

adoi laa hsna pon last time naik cameron masa darjah 6 dlu.. itupon nasib baik ikot trip skolah..klau x, tak merasa jgk laa.. hahaha.. ni abah hsna ada jgk plan tp xtawu lg bila..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Saya lagilah lama PK tak naik CH ni. Rasanya zaman anak dara kot. Eh, lebih kurang PKlah tukan... Hahaha!

Ladang teh ni teringin sangat nak tengok. Kekonon nanti kalau pergi dengan HD adalah scene photoshoot sambil berlari-lari keliling ladang teh nyanyi-nyanyi lagu Tamil macam dalam filem tu ^_^

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Masa gi CH dulu tak sempat dtg sini rasanya. Cuma gi minum teh kat kedai yg otw nak naik CH...jadiklah dapat gak merasa minum teh sebelah ladang teh hihi