Pixajoy

Saturday, February 20, 2016

Home » Bento Aiman

Bento Aiman



Tahun ni Aiman demand nak berbento. Anak bujang ibu memang kuat makan, so menu dia mesti yang berat dan mengenyangkan. Tema bento tak perlu hias cantik bagai, asal sedap sudah.hehe..

Menu bento memang dok ulang lebih kurang sama je. Insyaallah setiap hari tak pernah miss sediakan bento untuk anak bujang. Semoga istiqomah sampai hujung tahun hendaknya. Kalau ibu kerja malam tak dapat la nak masak..esoknya beli nasi lemak je untuk dia. Kalau hari ibu kerja pagi, biasanya memang sekali harung masak sama menu untuk bento ibu dan Afia.

Antara yang sempat ibu snap.

Koteaw goreng plus cekodok ikan bilis

Roti bakar plus steak daging sos blackpepper

Yang atas sekali Aiman punya. Mihun singapore + sosej + telur dadar plus popia sayur.

Nasi lemak sambal ikan tenggiri. Sekaligus bento ibu dan Afia

Mee goreng daging plus wrap ayam salad homemade roti canai.

Maggi goreng plus homemade french fries

Makaroni sardin plus apom pisang plus kismis + delima

Nasi goreng pataya smiley berterabur.hehe

Mini pizza homemade 

Nasi goreng bodo + sosej telur love plus popia. Yang bento box red tu Afia punya.

Spageti bolognese plus homemade french fries





9 comments:

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

rajinnya ibu aiman..

fiza linolie said... Best Blogger Tips

sedapnya bento aiman, afia dan ibunya. lagi best sediakan bento sendiri kan.

makchaq said... Best Blogger Tips

Nafisah pun dari darjah 1 hari2 bawak bekai.. dia malas nak beratuq beli makanan.
Baru ni dia kata teringin nak beli nasi ayam kat sekolah.. makchaq x bagi la bekai.... sekali tu ja la..
Pastu tak.mau dah.. nak bawak bekai balik...

nasa mulia said... Best Blogger Tips

rajinya...
kalau saya kena sediakan bekal gi kerja entahlah..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

semuanya mmbuka selera.. rajin ibu.. walaupon berbadan dua :)
take care pk ...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kenapalah hari ni tengok bento budak sekolah pun boleh terliur? Aduhai..penangan puasalah ni ^_^

Anak-anak saya pun tahun ni berbento, PK. Jangan buat-buat terkejut pulak. Tak masuk blog aje!

aryan azra said... Best Blogger Tips

bermacam2 juga makanannya tu, anak2 akan menu ringan2 je, hantam saja janji perut berisi hehehe

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Pergh....cukup setahun penuh satu blog dengan bento gamaknya ni hihi...

LiYa HaNiF :: said... Best Blogger Tips

wahhhhh syabas... rajinnya ibu aiman nie yer...