Pixajoy

Friday, February 19, 2016

Home » Santai Padang Kota, Penang

Santai Padang Kota, Penang



Jumaat 12 Feb 2016. 

Sebelum balik SP kami menyinggah ke Penang tunaikan hajat orang mengidam. Memang dah siap berkemas barang semua masuk bonet, lepas ke Penang terus je balik SP. Lama dah ni dok ketaq nak makan pasembuq sejak tengok Fariz Adriyan Cinta Si Wedding Planner tu makan pasembur Penang.haha..

Lepas Solat Jumaat baru bertolak. Macam biasa kami pergi dan balik naik feri. Waktu pergi Afia tidur, so anak bujang je la kena paksa jadi model. Kebetulan kereta dapat park ditepi,  bolehlah ibu keluar bercerekarama ditiup angin laut bersama abah. Gambar selfie ibu abah simpan sendiri sudah.hahaha..


Akhirnya kan..dapat juga pasembur Padang Kota. Yang mengidamnya bukan ibu, tapi bapak baby dalam perut ni.hakhak..


Lepas makan layankan kejap anaknda berdua lepak kat playground, main bubbles, bergambar lebih kurang terus bertolak balik.





Sampai SP lapar balik jadinya, so kami ke Al Haura Arabic Kopitiam lagi pekena nasi arab setalam. Dalam seminggu tiga kali kena nasi arab, macam takda menu lain.hakhak..


Dari Sungai Petani - Kulim - Alor Setar - Perlis- Alor Setar - Nibong Tebal - Cameron Highlands Nibong Tebal - Penang - Sungai Petani. Seminggu bercuti Alhamdulillah selamat pulang kesarang.hehe..






7 comments:

Lea Ismail said... Best Blogger Tips

Adui...sedapnya..bila lah nak ke penang ni

Norhayati Mohd Isa said... Best Blogger Tips

Wah jauh perjalanan tu PK..
Banyak negeri tempat bercuti ye..
Aduhai CH tengok pun dah teringin pulak Pesembur Penang tu..

eima said... Best Blogger Tips

lama tak singgah padang kota wlupun ari tu pi penang .. byk kali dah pi penang tp tak singgah

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Amboi Cik Pia kita menghadap sedulang nasi arab hihi...
Terlanjur masih kuat makan angin ni buatlah nanti kalau dah kena berpantang dan ada new born baby payah pulak nak jenjalan jauh kan..

Sura Mohd said... Best Blogger Tips

Ini betul2 berjalan ni..x penat ke..kaksura balik kg pon dah penat..sakit vontot tau..
wow..telan air liur tengok pasembur tu...nak jugakk..:)

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kah3x. Ingatkan mak budak yang mengidam rupa-rupanya bapak budak! Nasib baik dapat ditunaikan, kalau tidak ada yang mogok nak drive balik SP ni.

Wah, PK sekarang memang rajin sungguh makan di luar ya? Bab main masak-masak kat rumah dah kurang ke? Ni mesti penangan baby ni. Kalau sekarang memang baby ajelah yang dipersalahkan! Hahaha!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Hehe...dah sampai saranglah ni ek.
Tu yg best bila berjalan ni, tak sentuh kuali langsung...mmg best kan....

Hihi...mak baby yg mengidam, bapak babylah pulak yg lebih...seronok betul ada bini tgh mengidam tau!