Pixajoy

Friday, December 18, 2015

Home » Resepi Spageti Sardin Mudah

Resepi Spageti Sardin Mudah



Wow lama kan tak update resepi. Almaklum la tengah mabuk ni nak masak apa pun tak larat. Jumpa resepi tetap printscreen, dah namanya minat, cuma keadaan dan hormon malas je tak mengizinkan untuk masak.hehe

Bukannya kata aku tak masak langsung. Tapi dah kurang sangat masak..balik keja terus flat tak boleh buat satu kerja. Anak lapar pun tunggu jelah ibu bangun tidur baru dapat makan. Sadis tak.haha..

Kalau masak pun yang simple cam gini la. Tak perlu dah cili kering kisar pun, main hiris-hiris campak aje. Spageti tu rebus macam biasa ye..kok rebus spageti pun tak reti kan..  


Resepi Kuah Sardin : Hiris bawang merah + bawang putih + cili padi tumis sampai naik bau pastu masukkan hirisan karot + sardin dan kuah + sos cili + air secukupnya. Perasakan dengan garam dan gula..siap!








12 comments:

umi alya said... Best Blogger Tips

Mewahnya sardin dalam semangkuk spaggeti, pasti sedapkan..

misz sheyla said... Best Blogger Tips

simple betul ni...xpernah lagi try spageti sardin..boleh try pas ni

ida =) said... Best Blogger Tips

Sedap Tak? Adam suka spegati. Suka sardin. Tapi x pernah la combine dua2.

gja said... Best Blogger Tips

simple, nampak sedap. saya memang suka spageti. nanti nak try.

Siti Yang Menaip said... Best Blogger Tips

woooah ni first time ni tahu resepi ni.. rare =)

Siti Yang Menaip said... Best Blogger Tips

ehehe elok nak pilih gambar keluar kat robot dia suruh pilih spageti =P

http://sitiyangmenaip.blogspot.my/ jemput singgah ya..

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

Makan ngn nasi pun sedap ... boleh cuba nanti..

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Simple tapi sedap ni. Akak pun pernah buat macam ni. Tp sardinnya akak hancurkan..

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

sedapnya sardin. lama dh x mkn.. hukhuk.
bila lauk saedin mesti buat telur dadar
zaman dlu la. bila reramai berkumpul waktu malamm, xda sstok dlm esbok, ke kedai beli sardin buat hidangan. habbis licin. ada pulak ikan masin..

Ummu Khaulah said... Best Blogger Tips

Tak pernah lagi buat dengan sardin. Boleh cuba ni ;)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

mcm menarik je ni..lg2 sardin..mmg feberetlah

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Hah! Rebus spaghetti saya taulah. Itu tak payah ajar! Memang beratus kali dah buat!

Spaghetti sardin saya tak pernah buat tapi tuna pernahlah. Eh, adik beradiklah tukan!