Pixajoy

Wednesday, December 23, 2015

Home » Acu Ain's Engagement

Acu Ain's Engagement



Sambung cerita pertunangan Ain. 

Alhamdulillah majlis berjalan lancar. Buat kecik-kecik je jemput sedara mara terdekat dengan orang kampung. Macam kami yang dah takdak mak pak ni memang sedaya upaya tak nak susahkan orang. Ikutkan nak buat lagi simple dari ni..tapi dah rumah jiran semua dekat..kiri kanan sedara mara juga tak dapat lari la terpaksa jemput satu kampung.

Khemah sewa yang depa mai siap pasang dan runtuhkan.

Kuih karipap dan seri ayu tu Ain order. Tembikai je aku sponser.hehe..3 jenis agar-agar pemberian dari 3 jiran. Cukuplah kan..

Main menu mee kuah dan bihun goreng. Order je senang. Air lupa nak snap. Aku buat teh o je dengan air sunkist.

Hantaran dari pihak kami..oreo cheesecake sebelah kiri tu je ain tempah..yang kanan jiran bagi. Kesemua hantaran adalah sponser dari kawan-kawan Ain dan jiran-jiran. Plan asal nak buat 7..tapi dah jadi 11 bekas..satu lagi bekas datang lewat tu yang aku tak sempat snap. Bekas dan setting yang sama dulang Ain dan bestfriendnya buat. Yang alien sikit datang last minute la.hehe..

Hantaran dari pihak lelaki.

Sesi sarung cincin.

Happy Engagement Day Acu Ain.

 Satu ni je pun gambar wefie Afia dengan acu. Cik Pia pun dah comot gila ulang alik makan aiskrim. Ibu lagi la dok kalut tak sempat pun fikir pasal bergambar.


Semoga dipermudahkan Ateh dan Ain kejinjang pelamin.








11 comments:

lieyalatif said... Best Blogger Tips

alhamdulillah.... selamat sudah langkah pertama...lepas ni langkah seterusnye dgn majlis yg lagi besar....besar preparationnye nanti heheheheh.... lieya plak bulan 2 ni adik nak bertunang cikpuankutu...ke penang kami2 nie heheheeheh... lieya biase laa sponsor kek hantaran....

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

alhamdulillah
semuanya dipermudahkan, kan !
acu ain yg bongsu la kan adik pk ni ye ?

dua org perempuan je erk adik badik pk. yg lain lelaki.. betul tak ? ke salah.

pa pe pon tahniah buat acu ain.
smga bertabah spnjg dlm twmpoh bertunang.. aamiin

pppsstt: comel la acu ain pia. macam ibu pia juga ^_^

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah... semoga ikatan indah menuju sasaran utk menjadi pasangan sah yg diidamkan. Tahniah dari kakak.

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

betul ciksue kami dua ja pompuan..lg 3 lelaki..

ibu pia comey lg kot.muahaha

Raihanah Ahmad said... Best Blogger Tips

alhamdulillah tahniah ain

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

tahniah..dah selesai..tinggal 1 langkah aje lagi nak masuk alam rumah tangga... tahniah buat ain... :)

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah....semuanya dah selesai...tinggal hari langsungnya pulak...

aryan azra said... Best Blogger Tips

alhamdulillah...moga dipermudahkan urusan seterusnya ya

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Best Blogger Tips

Simple jer acu..
Selamat bertunang acu :)

LYAfrina said... Best Blogger Tips

comel..simple je...

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Kira ni adik PK yang bongsulah ya. Bila nak kahwinnya? Mesti kena sawan ni macam orang tu nanti. Hahaha!

Oh, lupalah PK ni tinggal adik beradik aje. Kira PKlah yang kena uruskan semua ya!