Pixajoy

Wednesday, December 30, 2015

Home » ABM Transport & Emoticon Untuk Afia

ABM Transport & Emoticon Untuk Afia



Jumpa entry ni dalam draft. Tak publish sampai kesudah rupanya. Sekarang ni ibu memang tak aktif pun buat abm..sejak hormon malas dok bermaharajalela..memang satu kerja pun tak jalan. Pelan-pelan ye kita kumpul semangat balik untuk homeschool anaknda berdua. Sekolah pun dah nak start..tak payah nak bertukun lama sangat la ibu oi.hehe..

Ini antara ABM ibu DIY untuk Afia yang lupa nak tempek kat blog. Terlanjur dah tak ada modal nak update, kita up entry ni dulu.huhu..

Transport Board ni of couse untuk ajar Afia kenal kenderaan. Pakai kotak untuk efek keras dan tahan lama. Gigih kan pembalut hadiah Abang Aiman masa tadika ibu still simpan. Makan tahun simpan at last ada kan gunanya..tak sia-sia hobi suka simpan sampah.haha..Gambar semua memang ambil dan gunting dari buku tadika Aiman juga. Go green katanya...

Emoticon how do i feel ibu dapat idea dari soft book yang orang dok jual. Ibu tiru semua emosi dan lukis gambar pastu warnakan dan tempek dekat kotak. Afia belajar tentang emosi sedih..gembira..marah..malu..terkejut..
mengantuk. Memang fun bila dia pandai buat gaya semua emosi sambil hubungkan dengan kehidupan harian. Contohnya kan..macam sad..Afia kata "sama..macam ya (Afia).. ya nangis.." tak ke comel.hihi








10 comments:

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

tetiba teringat iklan kt tv tu.
emoticon
sedih... sedih.. marah.. marah..marah.. hahaha

pk ni tangan berseni gak..
ok la.
kalau saya ni mau cri gambar, gunting tampal je la.
minta ayhnya lukiskan, katanya beli je lah.. adoii.. dah kata ambil seni, kan! nk la juga test.. nk tgk hasilnya.

eima said... Best Blogger Tips

lukis senri .. berbakat nye hang wei .... lawa dah tu

aryan azra said... Best Blogger Tips

wah rajin tu...mesti seronok anak-anak belajar

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Kalau dapat ibu yg rajin beruntunglah anak
Jimat pun jimat, puas hati pun juga.

eita said... Best Blogger Tips

dulu ajar anak sedara pun buat macam ni jugak...save budget

Hami Asraff said... Best Blogger Tips

Rindu anak-anak buah di kampung halaman. #tetiba

aizamia3 said... Best Blogger Tips

Save budget macam ni kan.. ;)

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Lawanya lukisan PK utk emoticon perasaan tu.. cewah. Kalau saya buat sendiri agaknya anak2 tak leh cam apa perasaan yang sepatutnya kat situ.. huhu.. jenis tangan keras.

LYAfrina said... Best Blogger Tips

waa.s.eronoknya tgk xtvt camni.. klo lah blh diputarkan msa

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Untunglah Cik Pia ibunya pandai melakar. Kalau nak suruh saya buat, mahu yang 'sad' jadi 'funny' terus lukisannya PK. Kena print out gambarlah nampak gaya kalau nak nampak lagi comel ^_^