Pixajoy

Thursday, April 23, 2015

Home » Mari Belajar Bersama Cik Pia

Mari Belajar Bersama Cik Pia



Baru dua hari tak update ya. Rasa macam lama betul tak jenguk blog. Punca kehilangan bukan sebab apa. Sebab malas ja!hehe..Cik pia sekarang dah free diapers kat rumah. Siang pun kalau tidur ibu lapik dengan plastik guni beras, pastu boh kain kat atas.hahaha..tak sempat lagi nak beli plastik lapik. Ok gak kan kitar semula, takda gst.

So far Alhamdulillah takda lagi cicir kat lantai. Cuma satu je masalah baru. Lain entry la cerita. Hari ni nak cerita aktiviti memunggah si anak dara. Bab punggah serah kat dia..Belajaq tak tera mana pun! Baby lagi kan. Biasalah ye..belajar sambil bermain.Nanti kita minta Abang Aiman tolong kemas.haha..

Bila ada peluang habis disepahkan satu bilik. Afia dah mula kenal huruf sedikit sebanyak. Ibu dah mula ajar sebutan fonik sikit-sikit. Pastu time mengaji abang, Afia pun sibuk sekali. Walaupun dia fokus tak sampai seminit pun, ibu pulun jugak ajar iqra. Sambil-sambil kan..bukanlah tekun sangat. Nak konsisten sangat tak juga. 





Sory ya anak dara seksi.hehe.











12 comments:

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Salam PK..wahh dah free diapers anak dara ni..good girl sungguh.. boleh kawan dgn abg Pa'e lah bab2 menyelerakkan mainan tu..haha...abg aiman ada rajin nak kemaskan..:)

syida said... Best Blogger Tips

Tahniah cik pia!

congrats ibu atas kesabaran & penat lelah melatih cik pia.

suka gak usaha me-recycle plastik guni beras buat lapik tido cik pia..mmg bebas-gst, like 100x hehe

bab aktiviti memunggah tu, redhokan ajelahh bu..abg aiman kan ada, hahaha
(kesian abang hehe)

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

bagusnya cik pia dah free diapers..
anak saya time tido kena pakai diapers la..

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Amboi Pia... ini bukan aje belajar ni tapi terus hadam nampak gayanya.. Tengoklah tu pusing mana pun ada ilmu..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Mana? Mana kata nak up menu bodo-bodo dan simple nak bagi jealous orang yang jarang ke dapur ni? Mehlah tunjuk. Takkan tak siap lagi draft entri. Dua hari tu bertukun kat rumah!

Hahaha... Cik Pia ni memang ikut keseksian Abang Aimanlah tu. Yalah, Abang Aiman sekarang tak leh tonjol body sado kat dalam blog makanya Cik Pialah ambil-alih buat sementara waktu.

Bab tolong sepah rumah ni, saya ingat anak lelaki jerk. Rupanya anak perempuan pun sama. Kalau macam ni kekdahnya, tak tahulah Mommy nak rumah anak Mommy nanti macamana nanti!

Eh, tetiba pulak!

eima said... Best Blogger Tips

alisha pun aku byk bg mainan cam ni skrg ni .....

Tihara said... Best Blogger Tips

tahniah dah free diapers,
anak-anak besar ni memang hobi dia suka menyepah haha :)

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

tu diaa. penuh sudah..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Dah makin pandai Afia tak berpampers ya.. nampak Afia selerakkan tempat terdekat je tu, ok sangat tu main macam tu. Tak selerak satu ruang terus.. ni macam senang aiman nak kemas nanti.. ..

Musim panas sekarang ya.. nazif pun kalau boleh mmg xsuka pakai baju.. tapi kalau naim tak suka ada masa dipaksanya adik pakai baju walaupu orang tu menangis meraung..

SalbiahM said... Best Blogger Tips

berapa tahun dah cik pia ni..bagusnya dah pandai diapers-free..

mak jemah jual vitamin said... Best Blogger Tips

tomeinya cik pia ni, rambut ikal..suka budak-budak gaya rambut gini:)

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

Bagus cik pia dari awal dah di dedahkan dgn bahan2 pembelajaran macm ni sure x lama lagi dia mintak nak school...budak2 mmg cerdik dan perlu di ajar dari kecik...SA masukkan dania tadika seawal 4 tahun usia dia...Alhamdulillah dia sgt adapt bab pembelajaran dan sgt suka pi sekolah...so ckp2 org yg kata budak masuk tadika awal akan cpt boring boleh la kita buang...x relevant kan...