Pixajoy

Thursday, April 16, 2015

Home » Doa Supaya Anak Solat

Doa Supaya Anak Solat



Hari ni super sibuk. Habis kerja pagi ni kena masuk semula petangnya. Ada officemate yang attend kursus. Tak boleh buang masa, kena bersilat awal kat dapur la nampaknya. Line pun tengah sengal jugak ni. Nak operasi BW malam tadi pun tergendala.

Ok tak nak bebel panjang, cuma nak share doa hebat supaya anak solat tanpa disuruh. Sama-sama kita jadikan amalan, Insyaallah. Surah Ibrahim ayat 40 :



"Wahai tuhanku! jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang, demikiankanlah juga zuriat keturunanku. Wahai tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku"










13 comments:

Miz Eija said... Best Blogger Tips

alhamdulillah... mudah2an dimakbulkan Allah... teima kasih PK 4 sharing :)

aTieYusof Family said... Best Blogger Tips

Salam PK.. InsyaAllah selalu amalkan doa ni lepas sholat... moga di perkenankan...amin!
p/s : pekabar budak comel berdua tu?? lama tak kesini..hehe

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Thanks muni kerana berkongsi doa... sama2 kita praktikkan semoga anak2 kita jadi anak2 yg soleh dan solehah.

eima said... Best Blogger Tips

ok nak dijadikan amalan.....TQ

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Insya Allah semoga anak-anak kita jenis yang tak meninggalkan solat.

mak jemah jual vitamin said... Best Blogger Tips

terima kasih atas perkongsian doa bermanfaat ini..

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

in sha Allah..sama-samalah kita

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Memang kakak amalkan doa ini dari dulu sampai sekarang setiap kali lepas solat inilah salah satu doa kakak..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

InsyaAllah.. terima kasih atas perkongsian n peringatan juga ni..mmg kena mula drp awal kan..

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Bagus perkongsian ni..ty kak

LYAfrina said... Best Blogger Tips

tq for sharing

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

in shaa Allah
ada amalkan juga doa ni
tenkiu pk berkongsi

Amanda Suria said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah. ..terima kasih di atas perkongsian..