Pixajoy

Saturday, November 03, 2012

Home » 16 Week Already!

16 Week Already!



Salam bahagia,

Pejam celik tinggal lebih kurang dua bulan lagi untuk berganjak ke tahun baru. Bak kata en suami, setahun sekarang ni terasa macam 6 bulan jer! Alhamdulillah morning sickness dah semakin berkurangan. Rasa macam nak rajin update semula. What say u?hehe..





Yeay! baby dah 16minggu! Tempohari masa scan sangat seronok tengok baby, teruja betul tengok denyutan jantungnya. Dah 5 tahun kan tak menikmati keindahan perasaan macam ni.hiks.. Tak sabar rasanya nak tunggu baby kick supaya boleh tunjuk ke abang Aiman. Sekarang pun abang Aiman dah pandai sembang dengan baby. Banyak je dia berlakon macam baby boleh dengar. haha..Insyaallah 4minggu je lagi baby dah boleh dengar suara abang.


Walaupun pregnant kali ni kena detect diabetis lagi dan terpaksa berulang alik untuk check bsp, doctor appointment and so on, syukur semuanya masih under control. Doakan semoga dipermudahkan sehingga bersalin nanti. Ameen..Nanti update lagi. Nak blogwalking ala siput khinzir dulu. Almaklumlah baru nak panas enjin. Bye!





26 comments:

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

cpt je dah 4bulan ek.take care kutu..blog aku jgn lupe walking ye ..haha..

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Pejam-celik-pejam-celik dah 4 bulan kan. Masa berjalan tak terasa tahu-tahu dah nak lahir.

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

As salam Murni,

Wah, kejap je dah 4 mths! Rasa mcm baru je semalam dgr berita baik ni :)

marya pun rindu juga nak rasa sensasi tu... nak rasa kicking2 tu...hiks... take care ya! Bye! :)

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah! Akhirnya Muni aktif lagi ke dunia blog. Bagus tu Aiman bercakap dgn adik, membantu perkembangan baby dalam perut. Muni jaga kandungan baik2 tau. Fiza doakan kali ni Muni dapat baby pompuan pulak. Hehe.

yanmie said... Best Blogger Tips

Salam,

Wahhh tahniah ye, insyaallah mudahan dipermudahkan :D

www.yanmieonline.com

TiranaAduka said... Best Blogger Tips

salam sis

Semoganya semuanya dipermudahkan doa dr tirana aduka

Thanks sis sudi lapangkn masa di blog tirana aduka.

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

Alhamdulillah..syoknyaa..=)
abg aiman mesti teruja gila nak dpt kawan..

jaga diri ye kak..^^

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam Puan kutu...Alhamdulilah,bakal menimang cahayamata lg.
K.atie doakn semoga dipermudahkn oleh Allah.Aminnn

T/kasih atas wish besday kat anak k.atie ya.

K O R I E said... Best Blogger Tips

waaa,
lama xsinggah sini, rupanya dh mengandung dah .

hope aiman dpt adik perempuan ;)

puanbee said... Best Blogger Tips

harap semuanya di permudahkan lah kutu ..

update selalu takpe eh .. tulis pejalanan sepanjang mengandung ni , bagus blh share dengan kawan2 bee senantiasa menanti kawan2 untuk menulis .. ekeke

♥MAMASYAZA♥ said... Best Blogger Tips

morning sickness tu yg tak tahan. gosok gigi pagi2 mmg sakit jiwa, sampai muntah hijau dibuatnya

azura said... Best Blogger Tips

tahun ini rasa kejap berlalu kan Puan Muni

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

moga semuanya dipermudahkan.. aiman mesti xsabar nnak dpt adik la tu :-)

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

waaa..teruja nya...moga ibu dan baby sehat ^_^

transformed housewife said... Best Blogger Tips

bila dah tak de morning sickness legalah kan.

eita said... Best Blogger Tips

harap2 semua nyer selamat ye

SHAHZEE said... Best Blogger Tips

cepatnya..ari tu baru je baca dah pgnant,skang dah 4 bulan ye..tup2 dah bersalin hehehe

izan mama mia said... Best Blogger Tips

mengandung laa part paling best..hihi..mg gula terkawal..

sal ya said... Best Blogger Tips

excited sgt kan? adehhh... rindu dgn bau baby.

padin said... Best Blogger Tips

wah, tahniah la Pn Kutu...

chii said... Best Blogger Tips

wahh..chii plk yg x sabar..eheh...kejap je da masuk bulan ke 4 ye

Izan Ishak said... Best Blogger Tips

alhamdulillah... dah 16 minggu ye muni. kejap je kan!

samalah cam izan haritu... pengalaman mengandung kali ke-4 mmg lain rasanya sbb jarak paling lama, hmpir 5 thn juga.

kembar pun bila perut ummi dah besar sblm ni, sibuk nak cakap2 ngan baby. bila bby dah keluar selalu cakap... 'haaa...kaki kecik ni lah (kaki bby) yg selalu tendang perut ummi nih!' hahah...

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Ameen. Tetiba rasa teringin juga. Doakan adam dpt adik ye :)

Masya said... Best Blogger Tips

assalamualaikum.....

kebzan melanda.. lama x singgah sini... alhamdulillah dah 16 minggu yer.. sy doakan moga sihat hingga selamat bersalin nnt

SeputihSalju said... Best Blogger Tips

tahniah ye.. baru tau akak mgndung..

fieda said... Best Blogger Tips

wah...tak sangka betul..dh lama tak jenguk sini..tgk aiman nk dapat adik dah..alhamdulillah...tahniah ye..