Pixajoy

Monday, November 26, 2012

Home » Gerakan Baby Makin Aktif

Gerakan Baby Makin Aktif



Alhamdulillah baru sudah sarapan koteaw kungfu, tapi kenapa rasa macam tak sedap je kalau masak sendiri? Time pregnant nie kalau dapat makan kat kedai semuanya sedap, masak sendiri tak kena kat tekak sungguh.

Catatan kehamilan lagi. Macam dah takde benda nak cerita. Layan!

Sebelum ni aku dah selalu rasa baby berdenyut dalam perut terutama waktu baring-baring dan rehatkan badan. Lately terasa macam tendangan agak kuat pulak. Benda berlaku cepat, so mula-mula macam tertanya-tanya jugak apakah ini gerakan baby? Walaupun dah ada pengalaman, tetap juga tak pasti. Masa mengandungkan Aiman dulu, aku cuma ingat bagaimana aktifnya dia menyiku. Berombak-ombak perut aku dibuatnya! Kalau pergerakan lembut tu dah lost memory sungguh. 



Rasanya sekarang aku dah makin pasti. Dah banyak kali jugak baby semacam bergerak kuat. Selalu berlaku waktu malam bila aku cuba nak alihkan badan waktu berbaring. Sehari sekurang-kurangnya sekali mesti rasa pergerakan yang buatkan aku terkejut. Yes! baby dah semakin aktif. Tak sabar tunggu kamu mengganas macam abang Aiman dulu.hiks




24 comments:

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Ish bestnyakan Puan kutu....satu pengalaman yang pasti tak dapat digambarkan dan dilupakan.... Rindu saat itu semua

Fizalinolie said... Best Blogger Tips

Seronok kan Muni bila kita mulai merasa gerakkan baby dalam perut. Bahagia rasanya. Fiza doakan agar Muni dan baby sentiasa sihat. Take care dear :)

Fai CeritaCinta said... Best Blogger Tips

hehe.. saat2 manis yg tak dapat dilupakan (>__<)

Masya said... Best Blogger Tips

bile baby dah mule bergerak ni mmg kene tahan jerlah perut tu kan.. kang dia mengeras lglah sakit.. tp itulah nikmatnya bile merasai waktu mengandung...

Anonymous said... Best Blogger Tips

Sampai berbekas baby tu tendang ye kak.. Hehe...

Hazmin Hamudin said... Best Blogger Tips

Baby lelaki ke kak? Dah keluar nanti mesti ganas tu kan. Dah start main tendang2 tu.

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

ala kiutnya nampak tapak kaki...

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Semakin rancak dia menari tenggo dan ca-ca dlm womb kan. Kakak dah tak ada peluang utk menikmatinya lagi...

syiela said... Best Blogger Tips

bestkan rasa pergerakan dorang ni.. kdg2 tertanya2 itu sikukah @ lututkah @ kakikah :)

Farah Shamsudin said... Best Blogger Tips

Kak Muni, lame sangat saya tak jenguk sini kak. bestnye ade pengalaman gini kan.. hope one day saya juga dapat merasa.. amin..

azura said... Best Blogger Tips

macam best preggy pk

Che Rosliza Che mat said... Best Blogger Tips

seronoknya bila rasa gerakan tuekan..

eita said... Best Blogger Tips

mesti best ada pengalaman macam ni...

MulutPayau said... Best Blogger Tips

amboi2...tak sabar rupanya tnggu baby mngganas ya..heheh
Pengalaman itu merupakan pngalamn terindah...best sangatkan...harap2 akak pun dapat merasainya utk kali seterusnya...

eiela said... Best Blogger Tips

alahai comelnya kaki baby

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

seronoknya kan ;D
take care yer ;D

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

seronoknya kan ;D
take care yer ;D

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

bestkan dapat rasa gerakan baby.. :-)

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

catatan kenangan kak..harus di pahatkan..=)

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Syoknya!!!!!
Nxt year, MA nk stop pills dh. Doakan giliran kami pula. Geram pulak org keliling sume dah preggy. Hihihi

Marya Yusof said... Best Blogger Tips

Ala... miss that moment! Take care :))

puanbee said... Best Blogger Tips

seronoknya kutu .. ewah .. terkejut aku 1st ingat gambar perut kutu tadi tau ..

zie marziah said... Best Blogger Tips

Alahaii kalau la sy pun dapat rasa pengalaman ni kan best

sal ya said... Best Blogger Tips

alhamdulillah...