Pixajoy

Sunday, October 07, 2012

Home » Berkubang di The Carnival SP

Berkubang di The Carnival SP


Salam Bahagia,

September ends, Oktober pun dah seminggu berlalu. Banyak benda berlaku dan nak kongsi, tapi semacam tak punya ruang bercerita waima blog pun hanya mampu menjeling ikut ekor mata. Dalam keadaan sekarang, tidur dan bermalas-malasan adalah nikmat yang paling agung. Ini fakta ok!haha

Cerita dah basi. Tapi hari ni datang rajin nak update, so nak cerita pasal berkubang seminggu ke dua minggu lepas. Kan dah cakap dan basi. Benda tak rancang, kawan lama ajak join pergi Carnival SP, bawak anak-anak berkubang. Kebetulan hari tersebut aku tak kerja, jadi aku on saja. Seingat aku dah bertahun kami tak kesana. Masa mula-mula taman tema ni dibuka, ada dua tiga kali kami pergi Carnival, time tu Aiman kecik lagi, masih takut air.

Kali ni Aiman nampak sangat enjoy berkubang. Tumpuan kami hanya pada children site, layankan anak-anak main air je. Aiman berendam dalam dua jam juga, tu pun macam belum puas. Balik rumah si chubby tu sibuk ajak pergi sana lagi. Siap tanya ibu ingat tak jalan nak pegi Carnival? Nanti Aiman nak ajak wan,maktok,acu ecah,acik,pakndak,paknjang,pakwa,acu ain sampai semua nama pun dia sebut. 




25 comments:

Joanna Yunus said... Best Blogger Tips

Seronok Tul Aiman berkubang ye... aik dengan sapa Aiman bergambar tu.... AUnty tak nak Aiman ajak ke?

NzA said... Best Blogger Tips

budak2 besar aiman ni kalau jumpa air mmg xhinggat.....berendam smpai kecut....hehehe....
Lawa makwe aiman......

TiranaAduka said... Best Blogger Tips

Salam.....
itu bukan berkubang...ekekekke itu bersantai santun.....huhuhuhuhu

Boleh bertutur bahasa jawa
Dalam blog aku coretkan
Buat tatapan sahabat semua
Kalau tersalah sudi komenkan

Tirana Aduka Seorang Lelaki
Ada yang Komen berkata ' Kakak"
Mungkin salah ku Tak kenalkan diri
Hanya tersenyum di Panggil 'KAKAK"

Cerita pula tak indah mana
sekadar memori cebisan lama
Hanya satu pinta Tirana
Moga persahabatan kekal selama

biar blog bertukar rupa
TiranaAduka singgah jua
Ape khabar gerangan disana?
Moga persahabatan kekal selama...

Tirana ini tak pandai bermadah
Bersyair gurindam jauh sekali
Singgah setelah selesai ibadah
jangan lupa berkunjung kembali

Aku menulis kisah sebenar
Dari hati ku luahkan kata
Walau bukan nama sebenar
Itulah Dia TiranaAduka

Walau perit ku tulis jua
Bukan membuka pekong di dada
Masih baru di alam maya
Itulah gerangan Si TiranaAduka

Tulisanku tidak seindah mana
Maaf di pinta andai terasa
Bukan bermaksud untuk mempersenda
Hanya Coretanku di baca bersahaja

Rapunzeel Cikilolo said... Best Blogger Tips

mamanye tak berkubang ke? :)

Ym.Bundle said... Best Blogger Tips

kenapa air tu keruh sangat..dah macam parit je..hahaha

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

amboi..berkubang kemain aiman...hehe..mak dia tak kubang jugak ka? kehkeh...

zila manaf said... Best Blogger Tips

tulah mcm parit je hehe

eni said... Best Blogger Tips

pernah pergi sekali...best juga sbb time pergi hari kerja org tak ramai...boleh main puas2...anak dgn bapanya sama naik...hehe

Masya said... Best Blogger Tips

hihihihi... bebas siaiman berkubang....

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

hehe..akak tak berkubang kew..;D

Nurmujahidah Ismail said... Best Blogger Tips

rindu nak tngk aiman,, hehe

eita said... Best Blogger Tips

seronok je tengok aiman berkubang...
rasa nak kubang etek

azura said... Best Blogger Tips

seronokla aiman

sal ya said... Best Blogger Tips

memang seronok sangat la tu.

Ummi Hanie said... Best Blogger Tips

sonoknye aiman....

kami xsampai lg... teringin taww

Nor Salmi said... Best Blogger Tips

Seronoknya Aiman berkubang.. Budak2 kalau jumpa air memang tak ingat lain dah..

MulutPayau said... Best Blogger Tips

amboiii..seronoknya aiman berkubang....

.:fyzz:. said... Best Blogger Tips

Fyzz pun pegi sekali ja..tu pn 4 thn leps

SHAHZEE said... Best Blogger Tips

wah best..ujung bulan ni mmg plan nk mandi manda kat carnivall hehehe

fatin amalina husna said... Best Blogger Tips

even dduk dekat je..x pernah sampai pon lg carnival kat sp nih..

Masya said... Best Blogger Tips

lame tak update ... huhuhu.. berkubang² xmoo naik taip entry dah ker... rindu.. ape perkembangan baby dalam perut sekarang...

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Best Blogger Tips

Salam Puan kutu..syoknya bermandi manda ya:)

puanbee said... Best Blogger Tips

carnival tu tmpt apa ?

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

bestnya,... sy xpnh pun g lg.. ajak hubby dia xnak g... ahhahah

izan mama mia said... Best Blogger Tips

wah berkubang yer..hihih