Pixajoy

Saturday, September 08, 2012

Home » Kenduri Kesyukuran

Kenduri Kesyukuran


Alhamdulillah, selesai sudah kenduri di Alor Setar. Abah pun rancang last minute, aku ambil cuti sehari je. Pagi ni balik SP aku terus masuk kerja. Penat masih lagi terasa. Nanti ye aku BW. Sekarang ni Aiman dok gila main game, ibunya dok gila buat taik mata, maka masa untuk blog sangatlah terhad. Ini pun kira gigih jugaklah nak update walaupun kepala masih tintong.huhu

Oh ye tiba-tiba je cerita pasal kenduri kan. Alkisah semalam selepas Zohor keluarga en suami buat tahlil, buat kenduri sikit merangkap jamuan raya. Kebetulan semalam juga sambutan hari lahir abah yang ke 53, kami semua rancang tempah kek buat abah dan mak. Abah dan mak pun feeling-feeling la potong kek macam pengantin  siap adengan suap menyuap.haha Gambar aku tak sempat nak transfer, ada dalam kamera adik ipar.

Kami cuma buat mee kuah, rendang daging dan kari ayam. Abah order mihun goreng, roti jala, ketupat dan dua jenis kuih. Jiran-jiran dan sedara mara ada yang sponser kuah kacang, nasi himpit dan segala mak nenek kuih. Banyak gila makanan dan Alhamdulillah habis dengan jayanya. Tu je nak cerita.haha..




11 comments:

Kakzakie said... Best Blogger Tips

Banyaknya makanan. Walau tak tunjuk kakak dapat bayangkan punyalah meriah yg dtg dijamu hidangan bermacam-macam.

Wish utk abah Happy birthday.

Mama Adam said... Best Blogger Tips

Haha... Seb baik habis dgn jayanya. Klo x habis, pening kepala. Ye la... Mana nak disimpannya! Hahaha

-- tidur la

Nurmujahidah Ismail said... Best Blogger Tips

blog kan diary jugak, tulis la apa aja,, asalkan mmberi manfaat kan,, hehe,, happy birthday to puan kutu's father :D

sal ya said... Best Blogger Tips

alhamdulillah... settle jugak.

amalina husna said... Best Blogger Tips

mesti meriah je suasana kan..=)

Zefa NorAsmara said... Best Blogger Tips

Salam PK.. lama dah x singgah sini aka dah lama x bw. hehe.. JA pun tak berupdate lama.. :-(

Che Rosliza Che mat said... Best Blogger Tips

Dah lama tak singgah sini...windu kat puan kutu...Buat kenduri...ya.

izan mama mia said... Best Blogger Tips

mesti meriah...nak tgk laa gambar tu..tentu sangat sweeet

SHAHZEE said... Best Blogger Tips

wah suap menyuap 2 yg best 2..tambah2 kalau mak ayah yg buat kan heheh romantik je

*sy barisan depan,kanan skali pakai baju peach:)

IntaNBerliaN said... Best Blogger Tips

alhamdulillah.. murah rezeki.. byk tu makanan :-)

Masya said... Best Blogger Tips

ala.. nape tak letak gambar hihihihi .. mesti masing2 malu2 kan... amboi last minit pun banyak makan jugak terhidang tu .. yg ni tak tunjuk gambar pun xpe.. nnt terliur...

umur sy dgn suami mmg jauh beza.. tp kalau tgk gambar kawin org tak caya pun umur jauh beza sebab hubby cukup segala mala jambang kat muka dah mcm umur dia 25 huahuahuahua... padehal umur dia dah 30 mase tu ..;p

opsss... sorry komen berjela lah pulak...