Pixajoy

Sunday, February 13, 2011

Home » Larian Perdana Mahkota

Larian Perdana Mahkota

Semalam 12 Februari 2011, aku di antara puluhan ribu orang yg join Larian Perdana Mahkota..Tapi kt sini tak sampai seratus hapa..Aku usha tak ramai pun pelajar. Ye la semua pelajar parent dieorg keja dalam pangkalan..Berapa kerat la sangat..

Puan kutu ekceli amat takde kena mengena langsung dengan sekolah n segala aktivitinya..Anak pun baru tadika..Cikgu n PIBG lg la jauh krim dari kek..Memang tak ambik tau!

Dah ada orang ajak join, so aku n kak atie (kwn 1 opis) pun setuju nak ikut. Isi borang penyertaan pastu bayar yuran pendaftaran RM3, dapat jugak tambahkan aktiviti dalam Buku Log Kementerian..Kira larian nie macam aktiviti luar yg aku attend la..


Matlamat larian adalah untuk membangunkan usaha penglibatan secara menyeluruh dan bersepada bagi mewujudkan para pelajar dan guru yg ghairah untuk bersukan,"PASSION FOR SPORT".

Ok aku terangkan sket pasal Konsep Larian :
  • Diadakan serentak disetiap Sekolah Rendah dan Menengah seluruh negeri johor.
  • Terbuka kepada Ibu Bapa/penjaga dengan penglibatan PIBG yg ingin turut serta tanpa paksaan.
  • Jarak larian tak kurang 1 kilometer.
  • Program larian akan dipohon didaftarkan dlm MALAYSIA BOOK OF RECORDS.


Dengan semangat yg berkobar2..kami pun bertolak seawal 7.50 pagi (awal la sgt kan). Aku bonceng moto k.atie. Merempit la kami pagi tu..


Tempat berkumpul..
Lepak2 sebelum senamrobik bermula
k.atie : posing lagak gengster

Semua rancak berbual
Org dengar taklimat, k.enon buat hal sndrik

Tepat pukul 8.00 pagi, berlangsung acara senamrobik. Instructer pun djemput dari staff sukan KDSI. Enjoy..my favourite part was, chicky dance!!Besttt.... 


Bebudak sekolah tg. pengelih..Tak ramai pun kan,Sip bek aku turut serta untuk meriahkan suasana
Wah semangatnya daku bererobik
Tunjuk gaya bes tak henggat!

Si tudung putih..ape ko tgok2?sila beraksi..

uii tak kontrol ketiak. Ptot org sebelah pandang ke lain!


Abes senamrobik,cikgu bagi penerangan sket pasal larian..Aku pun tak berapa ambik port sgt apa yg diperkatakan..plus aku tak berapa nak faham loghat kelantan cikgu tu..


Larian pun bermula..





Macam lenggang Mak Limah nk p kedai runcit jer..

Terpaksa bawak beg, coz takde tempat nak simpan..

kiut jer budak2 nie...

Larian yg penuh gaya

Antara bapak2 budak yg terlibat..
Sek Men adakan acara merentas desa. Sibuk tggu depan gate konon2 tuk support adk2 depa la kot..

Penatnya kakak sorang nie

Ambulan Penyelamat coz ada budak nama izzati pengsan

Bertugas menggantikan cikgu mengawal budak2 supaya tak berlari ketengah jalan

Walaupun penat, peaaace...

Lintang pukang bebudak nie lari

Wajib peace walaupun dalam apa keadaan..

Tamat saja larian, terasa jugak la peluh memercik..Tapi tak penat pun..Aku dah biasa lari 5km..Setakat 1km apalah sgt kan..eceh juah pulak.keke..


Sebenarnya tak lari sampai hujung pun, terus ngelat patah balik.huhu..









Kering pulak tekak nie, perut pun dah mula nyanyi lagu Dato Ct, kami pun singgah menternak lemak sebelum balik rumah..tq k.atie sudi belanja sy..


Dah lama rasanya tak mkn lontong.Sedap!





Pinggan pun dah licin..Apalagi blah arr



At last aku dapat fell  d passion of sport dlm diri. Eceh!.Ayat mesti kasi meletoopp..Terlebih suda!
Nak main badminton seminggu sekali kat auditorium pun malas tahap suria perkasa hitam. Badan yg selalu menternak lemak nie pulak asal ari rabu (petang sukan pangkalan) mesti lost energy, macam ultraman yg kehilangan power, lampu merah menyala..tet..tet..tet...


Terimalah hakikat yg aku nie  terdiri dalam kompilasi manusia berkaki bangku. Sangat lemah jugak kurang minat dalam bidang sukan sejak azali..Hampeh...

4 comments:

sekamar rindu said... Best Blogger Tips

salam...

Larian Perdana Mahkota yang best..

:)) folo blog puan..*

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Tenkiu2..jap g nk terjah ur blog pulak...;)

FaiE said... Best Blogger Tips

puan ? panngil akaq ea . .
akaq , faie pon join larian mahkota 2 . tp , kt tmpt faie , yurnnye cume rm2 je . .

btw , akaq mmg sportive ! hu3 .

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Wo yek faie.pggl akk jer!nk pggil anty pun boleh.haha..yela RM2 tuk pelajar..parent n cikgu kan RM3.hehe..