Pixajoy

Tuesday, January 17, 2017

Home » Solid Food Aryan

Solid Food Aryan



Esok Aryan genap 7 bulan. Ibu baru nak mula semangat untuk solid food Aryan. Biar lambat asal sado.haha..

Sebenarnya masa Aryan genap 6 bulan kami dah nak pergi bercuti, so ibu fikir elok kalau ibu pending dulu solid food Aryan. Nanti dan jalan2 leceh kena sediakan makan. Boleh camtu. Jangan contohi kemalasan ibu ok.kiki..

Habis bercuti ibu baru nak order baby bullet, so pending lagi. Blander kering kat rumah tu dah rosak kerja keras untuk solid food Afia dulu.hehe. Pun begitu Aryan tak menunjukkan lapar, cool aje seperti selalu. Ibu rasa ok la..susu ibu masih boleh buatkan Aryan bertahan...kemalasan berterusan.hahaha..

Bila blander dah sampai, ibu mulakan dengan puri epal. Pastu tengok macam Aryan tak berapa suka..cuba dengan puri karot, ni buat epal semula. Hari ni pertama kali sediakan puri untuk bawa ke rumah pengasuh. Gambar puri tak sempat lagi nak snap, ibu kalut berniaga bundle.hihi..

Apa pun sempat snap wajah2 Aryan waktu mula2 bersolid food. Moga jadi kenangan terindah bila Aryan besar nanti.


Ni muka blur2 lagi

Masam ke dik

Ok dah happy dapat makan

Baby bullet ibu beli kat Lazada..masih offer rasanya. Sapa nak grab boleh la. Senang mudahkan kita siap storage tak payah beli asing2.

Baby bibs ibu borong bundle je tau tapi condition tiptop like new. Memang berbaloi seringgit je sehelai.

Itu je la ibu beli untuk peparation solid food Aryan. Yang lain guna apa yang sedia ada. Masa Afia dulu semangat lebih la kan pertama kali buat homemade food untuk anak sampai sudu mangkuk cawan semua beli baru complete food feeder.haha..

Apa pun sayang ibu pada semua anak-anak ibu sama je tau.hihi..






6 comments:

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

alololo.. da mamam puri da! =) smga aryan membesar dgn sihat amin.!

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Hihi...mengelat noh.. .pi jalan mana tu? Mak dulu kalau jalan jalan sumbat je mashed potato KFC hihi. Punyalah pemalas

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Ala pergi pangkor ngan cameron aritu mak.

Mak jilap oii mashed potato not good for baby.hahaha

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Amin...aah acik aina aryan dah pandai makan.hihi

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Amin...aah acik aina aryan dah pandai makan.hihi

Puan Kutu said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by the author.