Pixajoy

Sunday, January 22, 2017

Home » Jalan Jalan Cameron Part 2 - Kea Farm

Jalan Jalan Cameron Part 2 - Kea Farm



Aku pun tak pasti adakah tempat ni Kea Farm yang sebenar atau tak. Kami punya holiday vacation biasanya tak ada preparation, konsep main terjah padan la muka kalau cari tempat tak jumpa.huhu

Masa awal tahun datang cuti kelepasan Am so orang punya ramai berderet kereta jam disepanjang tepi jalan sampai tak ada peluang nak berhenti shopping. Kali ni even cuti sekolah kami pergi hari bekerja, so jalan sedikit lengang, kira puas la dapat pusing segala deretan kedai yang ada. 



Ada muzium lebah kecik kat sini. Tak salah aku rose garden dengan strawberry farm kecik pun ada tapi kami tak masuk. Lepak sekejap kat sini dapat juga Aiman Afia explore dunia lebah dan tebuan.




Pastu nampak bas sekolah bunyi2 isi token ni Afia nak naik. Siap pretend play jadi driver lagi. Mula-mula naik sorang pastu angkut habis semua Geng Bas Sekolah.haha




Jagung susu Cameron sungguh enak dimakan begitu saja.


Wajib grab topi sejuk untuk Aiman Afia. Feeling macam sejuk sangat.huhu



Selesai shopping kami ke Pekan Brinchang untuk cari tempat penginapan. Nanti sambung cerita hotel budget yang kami menginap. Aci la part 3 baru sambung cerita sadis.hehe..





5 comments:

makchaq said... Best Blogger Tips

Kira ok la ni... makchaq pernah duduk hotel lagi teruk dari ni RM85. Ada 1 katil double ja, dengan almari tercabut pintu & bilik mandi lagi sedih dari tu..

eima said... Best Blogger Tips

dulu setahun 2-3 kali niak CH tp skrg ni dah mls.... asyik jem je .. untang la time cuti sekolah pun tak jem time pk naik ni

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

masa gi kea farm, aida suka beli makanannyer.
yes, jagung. then ada few sayur yg digoreng tepung.
stroberi wajib la.
makan situ gaks.

hainom OKje said... Best Blogger Tips

CH ni mmg seronok cuma tulah...jammed dia yg tak tahan. Letih tekan brek.
Si TLBD pun ada satu topi binatang tu. Asal gi CH je mesti lupa bawak.

LYAfrina said... Best Blogger Tips

Bestnya... X sabar nak k CH jugak.. Mmg dlm rncangan tahun ni.. Cuma xntau bulan brape..