Pixajoy

Wednesday, June 29, 2016

Home » Hadiah Untuk Kak Pia

Hadiah Untuk Kak Pia



Afia memang suka baby. Dah ada adik baby dia kira dok geram dan nak kiss baby sedia. Gambar malam tadi kurang lighting nak bukak flash orang kata efek mata baby. Alhamdulillah Aryan dah bebas jaundis, tali pusat pun dah luruh pada hari ke 10. 


Sebab jadi kakak yang baik, ibu abah reward Kak Pia dengan kitchen set baru. Beli online dari Lazada. Sukalah dia ada toy masak-masak siap bunyi dan lampu sama macam dia tengok kat youtube. Haritu dok cewi dengan kasut raya..Ni dengan mainan masak pulak. Seisi rumah dia serve dengan makanan.


Reward ni abah dia la punya kerja. Haritu beli mercun pop tu berkotak-kotak sehari je Afia habiskan. Kali ni beli sekotak bunga api kena sorok la dari Afia, sehari main seikat je..Kalau dak selori pun tak cukup.hihi..


Tahun ni tak rasa pun kemeriahan raya. Kuih raya satu apa pun tak beli. Kalau beli pun macam la boleh makan. Terasa kegembiraan nak jumpa sedara mara dan sahabat handai je ni. Sayu rasanya bila nak berakhirnya Ramadhan.










16 comments:

nurbijen said... Best Blogger Tips

Selamat berpantang PK..
Dah bersalin rupanya...
Lama sgt hibernate...
Haih, bengang betul dgn line tenet kat rumah ni... huhuhu

Bukan main happy ke kak Pia dapat baby...
Sama la budak2 ni pun...
Sebelum pegi skolah kena kiss baby dulu...
Balik sekolah pun, mula2 cari baby dulu...
Esok baby Aina dah 3 bulan pun..
Huwaa, tak nak masuk keje...

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Afia ni bagus sebab ada setengah budak bila ibu dpt baby baru dia merengek nak minta itu-ini tak sudah. Ini kalau dah boleh main sendiri kira terbaik. Ibu boleh berpantang dgn tenang.

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Cuma layankan ajelah kalau dia serve apa yg 'dimasak' dgn dapur baru tu.
Kesian pulak kalau tak dilayan.

eima said... Best Blogger Tips

best la afia ... mcm best je menan tu .. ari tu tgk kat lazada mahal jg dlm rm75 time offer

teringin nk beli kat icha

Atie Yusof said... Best Blogger Tips

Good girlnya Afia kan PK..sayang dia kat adik.. tu yg boleh dpt reward.. cantik toys tempat masak2 tu..suka lah main..
Raya thn ni sederhana rasanya.. kuih semua main tunjuk ja, baju pun ala kadar...

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

Kakak penyayang ni. Happy dapat adik!. =) seronok kak pia ada kitchen set! Hehehe.. Tu la kak, kejap je da nak sampai penghujung ramadhan. Selamat berpantang akk =)

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

Bestnya jadi kakak kan,dahlah dpt adik baru dpat hadiah lgi dri mainan mmg happy la tu, jgn dok cium adik sngt satgi kemek pipi adik hehee

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Kena jd kakak yg baik tau afia...sayang dia kat baby
Seronoknya dpt main masak2...mcm kak aeish kat rumah ni

babYpose said... Best Blogger Tips

Bagus ada reward, special tu hadiah Afia, kak Fadya pun selalu teruja tapi sekarang dah besar tak jadi beli dah.. betul cepat betul masa berlalu...baru nak ingat nak alter baju tu baju ni tak sempat dah. Dagu adik tu aunty ge'ammm

Mar Mansor said... Best Blogger Tips

tengah aim juga mainan tu..comel

nOe suhaimi said... Best Blogger Tips

Moga baby Aryan sihat walafiat...sayang sangat afia kat aryan yer...jgn cubit..sudah.. :)

Selamat berpantang PK... mmg x meriah nak raya PK..x dpt makan kuih raya :)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Tengok gambaq atas tu, baby ada iras Aiman pulak PK .....Baby lagi, tu yg berubah ubah muka dia tu.
Hihi....budak baye Kak Pia, bagi apa pun licin hihi


LYAfrina said... Best Blogger Tips

nnti kak pia msk byk2 ye.. heheh.//

lya pom ade belikan kt fsya dlu..msa dia baya2 afia.. smpai skarang main lg..hehe

nini said... Best Blogger Tips

Seronoknya kak pia....sah ada kitchen set

adianiez AIDA said... Best Blogger Tips

syg adik ye, akak?
ok la tu. daripada dikutil dek kakak, better dicium :)

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

singgah malam melawat kak pia.. :)

ppsstt: benau nya singgah cari dapur yg pk diy tu. skali termasuk entry ni.hiks..