Pixajoy

Tuesday, June 07, 2016

Home » 10th Annivesary

10th Annivesary



7 Jun 2006..Kali ni sambut dibulan mulia penuh keberkatan. 10 tahun dah ye..cepatnya masa jalan. Alhamdulillah!

Afia la ni dok main punggah album. Nak kemas semula ternampak album kawen. Tetiba terasa mahu mengimbau kenangan. Pertama kali kot tempek di blog. Berutung tau hangpa boleh tengok gambaq PK kawen. Rare sangat ni.Masa ni digital kamera pun baru nak up.hakhak...


Sayang...

Selamat ulangtahun perkahwinan,

Kita telah melalui terlalu banyak hal bersama

Menangis ketawa..

Bersedih gembira..

Terluka bahagia..

Terima kasih kerana..

Melukiskan warna indah dihati saya

Selama 10 tahun ini...

Semoga hari mendatang

Sampai kapan pun..

Saya mahu terus nyaman

Berada dalam hangat pelukmu

Dunia sampai akhirat..


Sekian puisi dari isteri tak sempurna. Sebab angka 10 ni sangat istimewa, izinkan ajelah aku berjiwang sekali sekala. Ni pun boleh en suami kata aku copy dekat group mana. Beliau tak tahu ke yang isteri beliau ni punya bakat berpuisi, cuma dah lama je tak praktik.hehe..







20 comments:

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Perghhhhh..... barut tuuuu haha.....
Baiklah mak luluskan hang berjiwang sekali sekala kihkihkih....
Happy Anniversary buat PK dan En Suami, moga jodoh kalian kekal bahagia hingga ke syurga. Hadiah istimewa mintak lepas Raya noh....kang tak pasal pasal terberanak haha .
Weyh PK time mak kawen lagilah langsung tak wujud lagi kamera digital tu, guna kamera kodak tu ajelah harap tak berbelit kat dlm hihi...

Kakzakie Purvit said... Best Blogger Tips

Happy anniversary dari kakak
Semoga terus berbahagia

ps: amacam puasa kali ini? boleh tahan tak? nampak gaya tahun ini banyak kena ganti sebab tak lama lagi baby akan melihat dunia. Semoga sihat hendaknya.

SalbiahM said... Best Blogger Tips

happy anniversary to both of you!!

Zee Suhaini said... Best Blogger Tips

hepi annivesary PK..moga berkekalan hingga ke jannah..

Qhaifa Nur said... Best Blogger Tips

Hepi anniversary PK..
jap dah 10 thn..
moga berbahagia hingga jannah...

Atie Yusof said... Best Blogger Tips

wahhh...alhamdulillah PK... dah 10 tahun ya..Tahniah, alhamdulillah! moga kekal hingga ke syurgaa...
memang rare pic khawin dulu2.. apapun sepadan...hihi

Aishah said... Best Blogger Tips

Happy Anniversary Puan Kutu!

♥ aiNa yaZiD ♥ said... Best Blogger Tips

Happy 10th anniversary kak PK n husband! Alhamdulillah.. Da 10 tahun ye.. mestilah istimewa kak.. Org kata fasa 5 tahun pertama dugaan n cabaran.. fasa 5 tahun kedua da mula stabil n Allah ganda kan rezeki.. Hehehe. Moga kekal bahagia hingga syurga kak. Amin. Salam ramadhan =)

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

hehe
aiman ikut muka dan gaya abahnya
selamat ulangtaun bat pk dan suami..
x lama lagi dpt adik baby. hadiah ulangtaun lah ni..
semoga berbahagia hingga jannah.aamiin

p/s: tu lah kan. nasib ade juga yg di blogkan. di ig jrg letak pic rania. ade sikit je. nasib lah rajin whatapps pic rania ke family. adelah sikit back upnya drpd tak da langsung.huhuu..

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Wah dah 10 tahun ye.. selamat beranniversary buat korang.. nampaknya keberkatan ramadan kali ni sambutannta pastila lebih meriah ye.. lepas dapat baby nanti bolehla bercuti beramai ramai sempena 10 tahun ye.. comelnya gambo kawin PK.. haha..

Nooriah Abdullah said... Best Blogger Tips

happy anniversary PK
semoga bahagia hingga ke jannah ameeenn

Nurfaezah Abdullah said... Best Blogger Tips

semoga hubungan akak dan suami berkekakalan hingga Jannah

Afif Rayyan said... Best Blogger Tips

Wahhhh.. bkn sume orang bole capai 10 taun anniversary tu.. tahniah

babYpose said... Best Blogger Tips

Happy anniversary sweet couple. Moga berbahagia bersama anak-anak. Puisi penuh bermakna tu inshaAllah dihargai..yang ke 10 Alhamdulillah.

lieyalatif said... Best Blogger Tips

alhamdulillah...berkat cikpuankutu sambut di holy month nieh....

selamat hari ulangtahun perkahwinan...moga bahagia hingga ke akhir hayat, dilimpah kurniakan dengan rezeki dr Allah dan sentiasa didalam rahmat Allah taala....

amin...

Cho Zila said... Best Blogger Tips

selamat berbahagia hingga akhirnya... tadi baca yang entri atas nak wish lupa pulak... oklertu dapat gak celebrate makan kek..

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Okeylah. 10 tahun patutnya berjiwang lebih sikit. Nanti 20 tahun dan seterusnya(InsyaAllah) kurang dah jiwangnya sebab dah tua. Hahaha!

Sampai hati en suami kata isterinya copypaste ^_^ Dah 10 tahun pun masih tak tahu ke isteri ada bakat terpendam? Huhuhu...

Happy 10th anniversary ya, PK! Semoga berkekalan selamanya.

Duh, part ada barut ke apa tu, serius memang kena pakai ke? Hahaha!

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

Aduh itu bukan barutlah..bajunya memang style gitu.baju baru ok..display depan butik pengantin lg..ramai kata baju ni lawa..10 tahun dulu la.haha.msy suka yg simple je..macam baju oren tu..kebaya pendek..sekarang ni tgok bju pengantin lg tak bkenan.entah apa2 je.haha.

Nora Karim said... Best Blogger Tips

oooo sama... saya pun dah 10 tahun melayari hidup berumahtangga bulan Mac lepas. Moga jodoh kalian berpanjangan sehingga ke syurga. Amin...

LYAfrina said... Best Blogger Tips

syukur alhamdulillah..
smoga mahligai y dibina berkekalan hingga ke Jannah..amin