Pixajoy

Wednesday, November 04, 2015

Home » Afia dan ABC Sticker

Afia dan ABC Sticker



Adoi sejak dua menjak ni awat taktau ibu asyik nak bermalas-malasan melingkaq dengan bantai. Makin dilayan makin menjadi pulak. Ada banyak aktiviti homeschool yang nak share tapi tu la tengah tak berapa nak rajin update blog.

Hari ni jom tengok dulu simple activity yang Afia buat masa ikut ibu ke opis. Melekat dan tampal sticker ni antara aktiviti yang bagus untuk fine motor skill. Guna ABC Frozen sticker je ni..bagi sehelai kertas pastu minta Afia lekatkan sambil sebut ABC ikut turutan.



Ibu nak nenen..haha..Buat tak berapa minit dah nak iklan.huhu..Lepas nenen ingatkan tak nak teruskan aktiviti, dia sendiri pulak minta nak sambung lekat. Apa aktiviti pun ibu tak pernah paksa Afia. Kalau dia nak stop or tak nak buat ibu akan try ajak dia buat bila dia dah bersedia.

 Ok kita sambung.




Nampak kan dia punya semangat. Mula-mula nak lekat ikut urutan ABC tu..pastu dekat bawah dia punya suka je nak tampal apa huruf pun. Layankan aje..

Siap..Jom posing dulu!



Yang penting kita enjoy!





14 comments:

LYAfrina said... Best Blogger Tips

bagus afia...

msa asya kecik dlu ada jugak buat mcm ni..cuma lya suh cari huruf dlm majalah , gunting & tampal.. beli gunting y x tajam depan tu...

lieyalatif said... Best Blogger Tips

good afia..... bagus cikpuankutu dedahkan bende gini dari dok tgk gajet ajek.... mesti cepat afia kenal abc 123 nanti...yg penting kene buat konsisten.... mcm lieya dulu dari baby ajar...alhamdulillah laa 4 tahun dayyan dah kenal hurup2 dan nombor2...masuk kindy jadi 1 bonus sbb die dah kenal awal.....

eima said... Best Blogger Tips

bila dah besar nampak mcm muka abg aiman pulak dah hehehe
comey

iksan said... Best Blogger Tips

benar" anak pinar ya,,
tingkatkan ya,,

Salina Johari said... Best Blogger Tips

Kreatif....anak genius ni...

Bunda_nora said... Best Blogger Tips

pandainyer dia...cepat belajar mek ni...

Wa said... Best Blogger Tips

Rajinnya.......beli kat mana stiker tu siss..cantiklahhh

Sya Nadia said... Best Blogger Tips

Aniq tak minat nak main sticker macam ni.. yang dia suka, segala yang berkaitan kereta aje... biasalah boy kan....

Cikgu Ma said... Best Blogger Tips

dah besaq dh anak dara depa...lama sangat x singgah sini...tup2 anak dara pon dah besar bijak... :)

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Amboi Cik Pea.....nak main lekat lekat ABC pun bukan main glam .... pakai gaun mcm pengantin tau!

Hihi ...... banyak lagi ke Pia nenen ibu tu...

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Amboi Cik Pea.....nak main lekat lekat ABC pun bukan main glam .... pakai gaun mcm pengantin tau!

Hihi ...... banyak lagi ke Pia nenen ibu tu...

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Amboi lawanya baju cik pia ke ofis ibu.. haha.. gelak dgn soalan okje tu.. tapi yelah..dah 2 tahun lebih ni banyak lagi ke susu tu PK? Haha.. ops.. lari..

Teruskan rajin belajar ya cik pia

Atie Yusof said... Best Blogger Tips

hihihi..sempat lagi iklan nak nenen..afia, makin bijak ye PK...besaq dah nengok tu..:)

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Rajin rupanya budak Pia ni. Gambar bawah tu paling menawan. Maklumlah 'kerjarumah' ibu beri dah siap kononnya ^_^