Pixajoy

Friday, November 13, 2015

Home » DIY Puppet & Puppet Stand

DIY Puppet & Puppet Stand



Nak buat finger puppet pakai felt tu kena keluar modal kan. Lagipun skill menjahit tak berapa nak ada. So terhasillah puppet tak seberapa camni. Aku lukis dan kaler pastu potong lekat dekat kotak. Guna chop sticks en suami je ni kasi salotape.hehe..

Lukis bodo-bodo camni je Afia dah suka.

Puppet Stand pun simple je. Janji ado!

lebaq senyuman si anak dara

Let's story telling 





13 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Best Blogger Tips

KIPIDAP ... PK..
Kira teror lah tu buat puppet sendiri..
Kalau akak apa lah jadinya tu :D

Lea Ismail said... Best Blogger Tips

kreatif tul mak. boleh cuba utk dak adli ni

nurbijen said... Best Blogger Tips

Good effort Afia's mum...
Senyum meleret Afia dapat posing dgn ibu punya masterpiece..

Diana Rashid said... Best Blogger Tips

kreatif mak dia..memang pandai melukis ke?

Wa said... Best Blogger Tips

Kat sekolah selalu buat puppet ni ngan budak2 hihihi...Bam bamnya Afia tu

Puan Kutu said... Best Blogger Tips

boleh la sikit2..tak pandai sangat

tiga lalat said... Best Blogger Tips

wahhkreatipnyer mak kutu., senyum je anak dara tiuu ;p

QasehnyaRania said... Best Blogger Tips

xlist pk pndi mlukis walaupon x blh jahit
sy jahit lukis sama j. xda skill.

hahaha. pk tahu tak. hri tu, saja la ckp dgn ayh rania, mnta tlng dia lukiskan apa apa yg saya nak nanti, skali dia ckp apa tau, beli je la. senang.pastu saya ckp la, praktik la lukis utk tunjuk skill tu, kata ambil pnddikan seni dlu.. terus diam..

umi alya said... Best Blogger Tips

rajinnya PK

Mummydearie said... Best Blogger Tips

Salute sekali lagi kat PK ni. Puppet pun dibantai buat sendiri. Maklumlah pandai melukis katanya. Kalau saya disuruh lukis princess memang jadi frog terus. Jauh bezanya ^_^

hainom OKje said... Best Blogger Tips

Sama ar.....salute jugak weyh

Aisy Nasiha said... Best Blogger Tips

Haha. Siapa yang jadi tukang bercerita ni?

LYAfrina said... Best Blogger Tips

comelnya... nnti nk buat jgk kat asya..biar dia dh bsr pom..hehe